Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Στον "αέρα" ο προϋπολογισμός του δήμου Πέλλας

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πέλλας ένα από τα θέματα ήταν "Υποβολή κατάστασης - έκθεσης υλοποίησης του προυπολογισμού για το Β΄τρίμηνο οικονιμικου έτους 2011 το Δήμου Πέλλας".
Στη διάρκεια της συνεδρίασης διαβάστηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ.Κωβαίο οι καταστάσεις και του ζητήθηκαν από την αντιπολίτευση διευκρινήσεις όπως:
-στα τακτικά έσοδα είχε προυπολογισθεί το ποσό των 35,5 εκατομμυρίων ευρώ και στο πρώτο εξάμηνο εισπράχθηκαν μόνο 9 εκατομμύρια Ευρώ,.....
-στα έσοδα από βεβαιωθέντα υπόλοιπα παρελθόντων ετών είχε προυπολογισθείνα εισπραχθεί το ποσό των 5 εκατομμυρίων 150 χιλιάδων ευρώ και εισπράχθηκαν 229 χιλιάδες ευρώ,
-στα έσοδα απο επιχορηγήσεις για επενδύσεις είχε προυπολογισθεί το ποσό 6 εκατομμυρίων 900 χιλιάδων ευρώ και εισπράχθηκαν 350 χιλιάδες ευρώ.

Βέβαια ο αντιδήμαρχος δεν γνώριζε να απαντήσει και ο πρόεδρος του συμβουλίου δεν είχε προβλέψει να κληθεί ο αρμόδιος υπάλληλος να δώσει τις απαντήσεις.
Όλες οι παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης καταχωρήθηκαν κι έτσι σύμφωνα με τα άρθρα 266 και 268 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) "εντός προθεσμίας 15 ημερών θα συνεδριάσει εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο και θα προβεί υποχρεωτικά σε αναμόρφωση αυτού μειώνοντας στο πραγματικό ύψος τα παραπάνω έσοδα".
Τελικά στον "αέρα" δεν είναι μόνο ο προυπολογισμός του Δήμου αλλά και το ίδο το δημοτικό συμβούλιο με τον τρόπο που λειτουργεί
Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: