Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Πυρκαγιά χιλιομέτρων κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής Σκύδρας-Έδεσσας αναστάτωσε τους κατοίκους

Χθες το απόγευμα στις 4.30μ.μ. ξέσπασαν διαδοχικές πυρκαγιές κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής ψηλά από το σημείο του Προφήτη Ηλία της Έδεσσας και με κατεύθυνση προς την Σκύδρα. Και αυτό γιατί η φωτιά διαδόθηκε από μεταφορική σιδηροδρομική αμαξοστοιχία η οποία μετέφερε τεύτλα. Οι διαδοχικές εστίες έκαψαν κυρίως χόρτα και ελάχιστες αγροτικές καλλιέργειες ενώ κινδύνεψαν αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις όχι όμως σπίτια. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν άμεση ενώ παράλληλα κινητοποιήθηκαν και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της περιφέρειας και των δήμων, αλλά και μέλη εθελοντικών οργανώσεων.....
Η δύναμη των πυροσβεστικών δυνάμεων αποτελούνταν από δέκα οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε επίσης ελικόπτερο που κλήθηκε για να συνδράμει το έργο των επίγειων δυνάμεων.
Η επιχείρηση της κατάσβεσης ήταν μια δύσκολη υπόθεση με ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω των πολλών εστιών που αναπτύχθηκαν και μόνο μετά από αρκετές ώρες και σκληρή προσπάθεια, γύρω στις 11.00μ.μ. οι εστίες τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο. Οι μεγαλύτερης έκτασης εστίες ήταν στην περιοχή του Μαυροβουνίου καθώς και και στις δημοτικές κοινότητες Κλεισοχωρίου και Σαμαρίου.
Αργά το βράδυ ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θόδωρος Θεοδωρίδης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μια πυρκαγιά που ξέσπασε από σοβαρή αμέλεια και έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο μία μεγάλη περιοχή στους Δήμους Έδεσσας και Σκύδρας και υπογράμμισε την άμεση κινητοποίηση των τοπικών και περιφερειακών υπηρεσιών που συνέβαλλαν ώστε η πυρκαγιά να τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στο συντονισμό και την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: