Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διαφορετικότητα στον Αμερικανικό Πολιτισμό

Διάλεξη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας
Η Αμερικανική Γωνιά της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας και η Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας, διοργανώνουν διάλεξη με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διαφορετικότητα στον Αμερικανικό Πολιτισμό», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης.
Οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με το Μορφωτικό Τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας, και του Τομέα Αμερικανικής Λογοτεχνίας & Πολιτισμού του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα των ομιλιών και του εργαστηρίου έχει ως ακολούθως:...
12:00 – 12:05 – Χαιρετισμοί, Καλωσόρισμα
12:05 – 12:30
Κοινωνική ‘Έκφραση μέσα από τη Τέχνη και τη Λογοτεχνία στην Εποχή της Μεγάλης Οικονομικής Κρίσης (Τατιανή Ραπατζίκου, Επίκουρος Καθηγήτρια, Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)
12:30 – 13:00
Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διαφορετικότητα στην Αμερική του 19ου αιώνα; Σκέψεις για μια Πολυπολιτισμική Κοινωνία (Ζωή Δέτση, Επίκουρος Καθηγήτρια, Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)
13:00 – 14:00
Εργαστήριο με τη συμμετοχή μαθητών που θα προσεγγίσουν δημιουργικά το θέμα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στον Αμερικανικό Πολιτισμό.
Για επιπλέον πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας στο τηλ. 2331024494

Δεν υπάρχουν σχόλια: