Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Κλειστό λόγω «έλλειψης αδείας…» το Sale του Χιονοδρομικού Βόρρας (Καϊμάκτσαλαν)

Με ανακοίνωσή της η εταιρία που είναι ένοικος στο κεντρικό Sale του χιονοδρομικού κέντρου Βόρρας κάνει γνωστό στους επισκέπτες του βουνού ότι η αίθουσα θα παραμείνει κλειστή μέχρι να εκδοθεί η σχετική άδεια λειτουργίας από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι γνωστό ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις στο χιονοδρομικό δεν διαθέτουν άδεια πολεοδομική και όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσαν με την ανοχή των αρχών αφού το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν ήταν ξεκάθαρο και υπήρχε η διαδικασία – αίτημα παραχώρησης προς τη Νομαρχία Πέλλας, κάτι που τελικά δεν προχώρησε. Επιχειρηματίες που διατηρούν καταστήματα Café – bar στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο λοιπόν, εκμεταλλευόμενοι αυτό το καθεστώς προχώρησαν σε καταγγελίες σύμφωνα με την ενοικιάστρια εταιρία του Sale, με αποτέλεσμα οι πολεοδομική υπηρεσία να προχωρήσει στη σφράγισή του......
Δηλαδή εκτός των άλλων υπάρχουν και επιχειρηματικά συμφέροντα σε μια περιοχή όπου έχει αναπτυχθεί άναρχα, όπου οι περισσότεροι κοιτάν να κάνουν οικονομήσουν χωρίς κανόνες και αρχές και που η εξυπηρέτηση των επισκεπτών περνάει σε δεύτερη μοίρα. Υπάρχουν βέβαια και οι σωστοί επιχειρηματίες που παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου διαφημίζοντας την υπέροχη περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου.
Πάντως ο δήμος Αριδαίας είναι ξεκάθαρος και δεν προτίθεται να εκδώσει Άδεια λειτουργίας του Sale αν προηγουμένως δεν υπάρξει από την Περιφέρεια η σχετική νομιμοποίηση των κτισμάτων. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι κακία να πούμε ότι αυτή είναι η προίκα του Καραμάνη;