Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και στο εμπόριο στα Γιαννιτσά συζητούν για το μέλλον τους. Κυριακή 27 Νοεμβρίου 5:30 μ.μ. στο Ε.Κ.Γ.

Το φάσμα της ανεργίας διογκώνεται όλο και περισσότερο στον ιδιωτικό τομέα, ένα αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις να εξαναγκάζονται πολλές φορές να δουλεύουν περισσότερες ώρες, με λιγότερές αποδοχές. Μάλιστα πολλοί επιχειρηματίες ακολουθούν μια εκβιαστική πρακτική αντί ενός διαλόγου και μιας συμβιβαστικής λύσης, αρνούμενοι να υποστούν και αυτοί τα συνέπειες της κρίσης τις οποίες μέχρι σήμερα πληρώνουν ακριβά οι εργαζόμενοι.
Με αφορμή την κατάσταση αυτή αλλά και την εφαρμογή αντεργατικών άρθρων οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα καλούνται να διαφυλάξουν έστω οριακά το μεροκάματό τους. Για το λόγο αυτό καλούνται από το σωματείο τους στα Γιαννιτσά σε μια ανοιχτή συζήτηση όπου θα τεθούν όλα τα θέματα. Η ανακοίνωση – πρόσκληση έχει ως εξής:....
 Συναδελφισσες , συνάδελφοι
Η απερχόμενη κυβέρνηση με την ψήφιση του άρθρου 37 του πολυνομοσχεδίου έριξε τους εργαζόμενους βορά στα νύχια των εργοδοτών εκείνων, που εκμεταλλευόμενοι την ανεργία εκβιάζουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν αλλαγές στις συμβάσεις τους.
Το σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων, καλεί τους εργαζόμενους – μέλη του στην αίθουσα του ΕΚΓ την Κυριακή 27 Νοέμβριου στις 5.30μμ προκείμενου να συζητηθούν θέματα που αφορούν το άρθρο 37, τις συμβάσεις εργασίας και γενικότερα τα δικαιώματα των εργαζόμενων έτσι όπως αυτά ρυθμίζονται μέσα από τους νέους αντεργατικούς νόμους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλεστε και τον ΣΑΡΑΦΟΥΔΗ για να μας πει γιατι ξεπουληθηκε στο JUMPO ? πουλησε τον αγωνα τοσων συναδελφων του και εχει μουτρα και βγαινει και στην πιατσα !!!