Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Οι εφοριακοί καταγγέλλουν το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών

Με επιστολή – καταγγελία που εξέδωσε ο Σύλλογος εφοριακών στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας καταφέρεται κατά της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου για την άρνηση του προέδρου του να παραχωρήσει την αίθουσα που ζήτησε η «Πρωτοβουλία αγώνα ενάντια στα μέτρα» για να συζητήσει τους τρόπους αντίδρασης απέναντι σε αυτά.
Βέβαια για την ιστορία να πούμε ότι τελικά η συζήτηση έγινε στην βόρεια αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου .
Στην καταγγελία τους μεταξύ άλλων αναφέρουν τα εξής:
Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών και τον πρόεδρό του….
 Γεώργιο Βουδούρη για την απαράδεκτη, αντικανονική και πραξικοπηματική ενέργεια, να μην παραχωρήσουν την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, την Κυριακή 20.11.2011 για σύσκεψη, που οργάνωσε η ανοιχτή κινηματική ομάδα πολιτών «Πρωτοβουλία Αγώνα Ενάντια στα Μέτρα». Η σύσκεψη τελικά πραγματοποιήθηκε σε άλλο χώρο, αφού αντικρίσαμε κλειστές πόρτες, με τη δικαιολογία ότι «δεν συμφωνούν με το περιεχόμενο της εκδήλωσης!!» που ήταν σχετική με τα χαράτσια. Την αίθουσα ζήτησε το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας, Χρυσόστομος Γεροντίδης, ο οποίος συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Αγώνα και εκπροσωπούσε το σύλλογό μας στη σύσκεψη, ενώ παράλληλα συμμετείχαν και παραβρέθηκαν εκτός από δεκάδες πολίτες, πολλά σωματεία εργαζομένων της πόλης.
Αποτελεί πρωτοφανή ενέργεια που θυμίζει εποχές χούντας όπου οι διοικήσεις των εργατικών κέντρων ήταν διορισμένες από το κράτος και τους εργοδότες. Η ενέργεια αυτή είναι έξω και πέρα από κάθε λογική αλληλεγγύης των εργαζομένων, που χτυπιούνται βάρβαρα από τα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης και έξω από τα όρια της νομιμότητας λειτουργίας της διοίκησης του εργατικού κέντρου. Την ώρα που οι εργαζόμενοι έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη για οργάνωση των αγώνων τους, για την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη των συνδικάτων από την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης των τραπεζιτών, είναι όχι μόνο απογοητευτικό που οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες δεν ανταποκρίνονται στο θεσμικό τους ρόλο, αλλά εξοργιστικό που παίζουν πλέον ανοιχτά το ρόλο των εργοδοτών, της κυβέρνησης και της τρόικας και εμποδίζουν την οργάνωση των πολιτών για αντίσταση…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι εφοριακοί στηρίζουν Πρωτοβουλια Εναντια Στα Μέτρα.
Το άλλο ανέκδοτο με τους μισθούς τους το ξέρετε?

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα βολευόμαστε στο δημόσιο με νόμο ξεφτίλα και εισπράτουμε 2800ευρώ. Τώρα δηλώνουμε σύλλογος "δεν πληρώνω" τα χαράτσια που είναι νόμοι του κράτους. Και ζητάω το Εργατικό Κέντρο για να το διαδηλώσω.Έλεος. Πώς έπεισε τον σύλλογο ΔΟΥ να υπογράψει την καταγγελία δεν ξέρω. Αλλά και αυτή η αντίσταση των βολεμένων αγανακτισμένων πολιτών μας κούρασε.

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΡΙΜΩΞΑΝ, ΜΕ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ.. ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΌ ΔΩ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Από πότε έπιασαν οι ευαισθησίες τον κ. Γεροντίδη; Ποιός τον νομιμοποίησε να εκφράζει τους διαμαρτυρόμενους πολίτες; Μήπως ο ίδιος ξεχνά ότι είναι αποκύημα του συστήματος που φαρισαϊκά κατηγορεί; Για νην ξεχνάμε λοιπόν. Ο κ Γεροντίδης διορίστηκε στο Δημόσιο με την ευνοίκή ρύθμιση των συνεργατών βουλευτών. Ως γραμματέας για κάποιους μήνες βουλευτή του Νομού ήταν ο μόνος ανα την Ελλάδα που έκανε χρήση αυτής της διταξεις από το συγκεκριμένο κόμα, αφού η συμφωνία όταν τους επέλεγαν ως συνεργάτες οι βουλευτές ήταν να μην διοριστούν..