Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Διαμαρτυρία των εφοριακών για τη μεταφορά της Δ.Ο.Υ. Σκύδρας στην Έδεσσα

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Πέλλας – Πιερίας – Ημαθίας δηλώνει την αντίθεση του στην απόφαση του υπουργείου οικονομικών γα συγχώνευση των Οικονομικών Εφοριών Σκύδρας και Έδεσσας και τη μεταφορά της πρώτης στην Έδεσσα. Παράλληλα δηλώνουν την απόφασή τους να συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης που οργανώνουν οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Σχετικά με την συγχώνευση των Δ.Ο.Υ. επισημαίνουν ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στους πολίτες αλλά και στους εργαζόμενους στην παραπάνω υπηρεσία και ζητούν αναστολή της απόφασης.
Στην ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν τα εξής:...
 Διαμαρτυρόμαστε για την απόφαση της κυβέρνησης, η οποία συνεχίζοντας την πολιτική των απολύσεων των περικοπών και των συγχωνεύσεων, «αποφάσισε και διέταξε» μέσα σε τρεις μόλις ημέρες να κλείσει τη Δ.Ο.Υ. Σκύδρας, μεταφέροντας άμεσα όλες τις δραστηριότητες, τα αντικείμενα και τους υπαλλήλους υποχρεωτικά στη Δ.Ο.Υ. Έδεσσας από 1η Δεκεμβρίου. Η απόφαση αυτή που πάρθηκε με πολιτική απόφαση του αρμόδιου υπουργού, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Έδεσσας και μεγάλη ταλαιπωρία τους πολίτες. Είναι πρακτικά ανεφάρμοστη αφού η μεγάλη έλλειψη χώρων και η αδυναμία τεχνικά να συνδεθεί η καταργούμενη Δ.Ο.Υ. με το πληροφοριακό σύστημα της Δ.Ο.Υ. Έδεσσας θα επιφέρει αποδιοργάνωση, εκνευρισμό και ένταση, τόσο μεταξύ των υπαλλήλων όσο και με τους πολίτες που δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν. Οι πολίτες μέσα στο γενικότερο κλίμα των άδικων και συνεχώς νέων φόρων που τους επιβάλλονται, κινδυνεύουν και με μία νέα άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία, για την οποία καμία ευθύνη δεν θα φέρουν οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι στις αρμόδιες υπηρεσίες εδώ και μήνες είχαν επισημάνει μια ενδεχόμενη τέτοια αρνητική εξέλιξη και κατέθεσαν προτάσεις για έγκαιρη προετοιμασία και ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς, χωρίς όμως να εισακουστούν.
Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να παγώσει την απόφαση αναστολής λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Σκύδρας και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στη Δ.Ο.Υ. Έδεσσας, τουλάχιστο μέχρι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ομαλής μετάβασης, με την εξεύρεση χώρων και τεχνικής υποστήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: