Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Αλλάζει από 1η Φεβρουαρίου η διαδικασία εγγραφής στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ

Σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία εγγραφής των ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ επέρχονται από 1ης Φεβρουαρίου με εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας. Πλέον οι επιδοτούμενοι άνεργοι δεν θα χρειάζεται να προσέρχονται κάθε μήνα για να δώσουν το παρών προκειμένου να εισπράξουν το επίδομα καθώς η αυτοπρόσωπη παρουσία γίνεται τρίμηνη. Επίσης, για να εγγραφεί κάποιος στο μητρώο των ανέργων θα πρέπει πλέον υποχρεωτικά να προσκομίζει και αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης ή του εκκαθαριστικού της εφορίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα χάνουν την ιδιότητα του ανέργου.....
και τα επιδόματα ανεργίας οι επιδοτούμενοι αν δεν εμφανίζονται στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ σε 5 εργάσιμες ημέρες πριν ή μετά τη λήξη ισχύος των δελτίων ανεργίας που ορίζεται στους τρεις μήνες.
Ο άνεργος υποχρεούται να προσέλθει ο ίδιος στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας του ή της τελευταίας απασχόλησής του, προκειμένου να υποβάλει αίτηση και να αξιώσει απαίτηση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, μέσα σε προθεσμία 60 ημερών από τη λύση ή λήξη της εργασιακής του σχέσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: