Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Καταγγέλλει συγκάλυψη σκανδάλου 2,3 εκ ευρώ στο Νοσοκομείο Έδεσσας

Τους τελευταίους μήνες η και χρόνια, ακούμε πολλά σχετικά με την καταπολέμηση των σκανδάλων που αφορούν κατασπατάληση δημοσίου χρήματος με σκοπό το οικονομικό όφελος κάποιων επιτήδειων και επίορκων συνήθως υπαλλήλων, αλλά τελικά ελάχιστα είναι αυτά που γίνονται για να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπευθύνους και να πληρώσουν για τις πράξεις τους. Αυτή την δυσλειτουργία που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάποιοι προσπαθούν να συγκαλύψουν σκάνδαλα επισημαίνει ο βουλευτής Πέλλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηλίας Θεοδωρίδης καταγγέλλοντας με ερώτησή του προς τον λαλίστατο υπουργό Υγείας συγκεκριμένη υπόθεση συγκάλυψης σκανδάλου της τάξης των 2,3 εκ ευρώ στο Νοσοκομείο Έδεσσας.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης – καταγγελίας έχει ως εξής:.....

Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: Ευθύνες του ΣΕΥΥΠ στη συγκάλυψη σκανδάλου 2,3 εκ. ευρώ για ορθοπεδικό υλικό στο νοσοκομείο Έδεσσας.

Κύριε Υπουργέ,
Στο νοσοκομείο Έδεσσας εκκρεμεί από ετών η διερεύνηση μιας υπόθεσης, σοβαρής κατάχρησης ορθοπεδικού υλικού. Επί σειρά ετών, η ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου διενεργούσε υπέρογκες δαπάνες για προμήθεια ορθοπεδικού υλικού, χωρίς την έγκριση και παρά την απόρριψή τους από τον ελεγκτή του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σταδιακά στο νοσοκομείο ένα έλλειμμα 1,6 εκ ευρώ, το οποίο αναθεωρήθηκε στα 2,3εκ ευρώ το 2011.
Το 2006 με πρωτοβουλία του τότε διοικητή ανατέθηκε σε γραφείο ορκωτών ελεγκτών η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στο νοσοκομείο, το πόρισμα της οποίας διαπίστωνε «..την αλόγιστη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος προς όφελος των ιατρικών εταιριών και όσων έχουν συμφέρον να καθορίζουν τις αγορές νοσοκομειακού υλικού, προς ίδιον όφελος.» Το πόρισμα των ορκωτών λογιστών διαβιβάστηκε από το νοσοκομείο στο ΣΕΥΥΠ, αλλά το ΣΕΥΥΠ δεν έκανε καμία ενέργεια επ’ αυτού, με αποτέλεσμα την πειθαρχική απραξία και τη συγκάλυψη του θέματος, που οδήγησε στην παραίτηση του τότε διοικητή.
Στη συνέχεια το θέμα επανήλθε και πάλι στην επιφάνεια λόγω της συνεχιζόμενης άρνησης του ελεγκτή του ΙΚΑ να εγκρίνει τις αδικαιολόγητες δαπάνες. Έτσι, μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2008 ξεκίνησε από το ΣΕΥΥΠ η διαδικασία έρευνας για τις δαπάνες ορθοπεδικού υλικού του νοσοκομείου. Πέραν όμως της αρχικής άρνησης ελέγχου το 2006, από το 2008 μέχρι και σήμερα το ΣΕΥΥΠ δεν έχει παραδώσει ακόμη πόρισμα για την ΕΔΕ που διεξάγει.
Από τα ανωτέρω, γίνεται πλέον φανερό ότι τίθεται μείζον ζήτημα συγκάλυψης οικονομικού εγκλήματος. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο Γενικός Επιθεωρητής του ΣΕΥΥΠ και οι συνεργάτες του παρέβησαν το καθήκον τους, κωλυσιεργώντας συστηματικά, επί πολλά έτη, τη διερεύνηση ενός οικονομικού εγκλήματος εκατομμυρίων ευρώ. Οι συνέπειες της καθυστέρησης αυτής είναι εξαιρετικά σοβαρές, τόσο για τα δημόσια οικονομικά, όσο και για την απόδοση δικαιοσύνης. Ο Εισαγγελέας Έδεσσας στον οποίο διαβιβάστηκε η υπόθεση για το ποινικό της σκέλος, διέκοψε την έρευνα που διεξάγει, περιμένοντας επί μήνες το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ και το πειθαρχικό συμβούλιο διέκοψε την πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης περιμένοντας επίσης το πόρισμα.

Για τους παραπάνω λόγους κύριε Υπουργέ ερωτάσθε:

- Πότε θα ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και πότε θα αποδοθεί ποινική, πειθαρχική και διοικητική δικαιοσύνη στην κατάχρηση του ορθοπεδικού υλικού στο νοσοκομείο της Έδεσσας και ποια είναι τα αποτελέσματα του ελέγχου των λογαριασμών των εμπλεκομένων;
- Αν δώσατε ή θα δώσετε εντολή για τον πειθαρχικό έλεγχο, όπως επίσης και για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ, που ευθύνονται για την συγκάλυψη της υπόθεσης από το 2006 και αν μετά τα ανωτέρω ο Γενικός Επιθεωρητής του ΣΕΥΥΠ συνεχίζει να χαίρει της εμπιστοσύνης σας στην άσκηση των καθηκόντων του.

Ηλίας Θεοδωρίδης
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πέλλας
 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Ο ΑΛΕΚΟΣ -Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ-ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε παιδιά, ο Θεοδωρίδης έκανε ερώτηση στη Βουλή και μπράβο του. Η Τζάκρη και ο Γιουματζίδης δεν γνωρίζουν τίποτα? Αν δεν γνωρίζουν τίποτα από τα παραπάνω καταγγελόμενα, δεν έχουν καμιά επαφή με τον νομό μας (τότε γιατί τους ψηφίσαμε?). Αν γνωρίζουν τότε γιατί κρύβονται? Τι κρύβεται πίσω από την σιωπή τους? Οφείλουν μια δημόσια απάντηση και οι δύο. Αλλά δεν πιστεύω οτι θα το κάνουν. Έτσι κι αλλιώς και οι δύο μαυρισμένοι θα είναι στις εκλογές.
Και κάτι ακόμη σημαίνουν όλα αυτά τα πράγματα (και ας μην κρυβόμαστε, τελικά είναι γνωστά σε όλους τους αρμοδίους). Ήρθε ολόκληρος Υπουργός Υγείας στον Νομό μας πρωτοχρονιάτικα, και είναι σίγουρο οτι γνωρίζει για την υπόθεση. Τι ήρθε λοιπόν να κάνει? Να μας δείξει το μπόι του?

Ανώνυμος είπε...

Quiz  Ποιος είναι αυτός που ετοιμάζεται για την καρέκλα του διοικητή του νοσοκομείου της Έδεσσας και έχει κολλητούς του την Τζάκρη , τον Θεοδωρίδη (Αντιπεριφερειάρχη) και τον Στάμκο και φυσικά ανήκει στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ?

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 5 ΕΚ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν έχει 5 εκατομμύρια ευρώ στην Γερμανία, αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι διέδιδε παντού ότι δεν μπορούσε να στηρίξει τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές γιατί και καλά δεν πήγαινε καλά η δουλειά του! Τώρα αλήθεια ήταν αυτό που έλεγε, δικαιολογία ήταν, αυτό το ξέρει μόνο αυτός! Η δική μου απάντηση στο κουίζ είναι : ο ΚΑΖΑΝΑΣ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

aytos pou efage to oikopedo toy dimou mipos ???

Ανώνυμος είπε...

παιδιά εγώ ξέρω ΣΙΓΟΥΡΑ ότι έχει 5 εκ στην Γερμανία και άλλα 30 εκ στην Αγγλία και γενικά έχει πιο πολλά λεφτά και από τον Παυλίδη.Επίσης δεν κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές γιατί συμμετείχε σε σχεδιο της Αμερικάνικης πρεσβείας για την ανατροπή του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου με σκοπό να γίνει δικτατορία στα Γιαννιτσά για να φάνε τα πετρέλαια του πάικου.Αυτά είναι σίγουρα θα σας πω και νεώτερα

Ανώνυμος είπε...

Ρε!!!!!! Μη φεύγετε από το θέμα μας!!! Και μη λέτε χαζομάρες. Αυτό είναι το πρόβλημα? ή ποιός έφαγε τα 2,3 εκατομμύρια € που καταγγέλει ο Θεοδωρίδης και κάνουν γαργάρα η Τζάκρη και ο Γιουματζίδης?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΑ 2,3 ΕΚ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΦΡΑΙΜ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΤΟΝ ΠΑΥΛΙΔΗ ΤΟΝ ΚΟΒΩ ΝΑ ΧΕΙ ΚΑΝΑ 500 ΕΚ ΑΝΕΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΦΙΛΕ ΤΩΝ 1:42. ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΤΑ ΟΥΦΟ!!!!