Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Παρέμβαση του Στάθη Ανδρεάδη για την καταστροφή δέντρων στο χώρο των πηγών της Αραβησσού

Με ανοιχτή επιστολή του που απέστειλε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και στο δήμαρχο Πέλλας ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Στάθης Ανδρεάδης επισημαίνει τη σοβαρότητα του προβλήματος που έχει δημιουργήσει η εκρίζωση δέντρων λόγων της ανεμοθύελλας στο χώρο των πηγών της Αραβησσού και η μετέπειτα υλοτόμηση τους από ιδιώτες χωρίς τη σχετική άδεια. Ο καταγγέλλων ζητά από το δήμαρχο Πέλλας να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί περιβαλλοντικά ο χώρος, να αναζητηθούν ευθύνες για την αυθαίρετη υλοτομία αλλά και για να αξιοποιηθεί η ξυλεία που έχει παραμείνει στο χώρο.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:....
κ. Δήμαρχε λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος θεωρώ χρήσιμο να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ενημερώσω για ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τον δήμο μας.
Μετά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του τριημέρου που πέρασε, αρκετά δέντρα (πλατάνια και λεύκες κυρίως, αλλά και άλλα) στις όχθες του ποταμού στις πηγές Αραβησσού έχουν εκριζωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες των κατοίκων και μετά από αυτοψία δική μου διαπίστωσα ότι ο μεγάλος όγκος των εκριζωμένων δέντρων έχει παρθεί από κάποιους δεν ξέρω για ποιο λόγο και με τίνος προτροπή, οι οποίοι αγνοώντας την σοβαρότητα των πράξεών τους προχώρησαν σε τέτοιες ενέργειες και ενδεχομένως και σε περαιτέρω κοπή δέντρων, κρίνοντας ότι αυτά πλέον είναι αχρείαστα και επικίνδυνα.
Κατόπιν αυτών των γεγονότων (ανεμοθύελλα –εκρίζωση δέντρων – ενδεχόμενη εκτροπή των κατοίκων ) σας επισημαίνω την άποψή μου για το θέμα:
Να μεταβεί στην περιοχή κλιμάκιο με γεωπόνους του Δήμου και σε συνεργασία με το δασαρχείο Πέλλας να προχωρήσουν στις ενέργειες που αφορούν την διαχείριση των υπόλοιπων δέντρων και χρίζουν άμεσης κοπής ώστε να μην κινδυνεύουν οι επισκέπτες της περιοχής.
Στην περιοχή να αντικατασταθούν όλα τα κατεστραμμένα δέντρα άμεσα,πριν χαθεί η περίοδος δεντροφύτευσης που διανύουμε.
Λόγω του μεγάλου όγκου των δέντρων που καταστράφηκαν, να γίνει αξιοποίηση της ξυλείας η οποία αποτελεί δημοτική περιουσία.
Να ενταθούν οι έλεγχοι των γεωπόνων του Δήμου και σε άλλους οικισμούς ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών από δέντρα που ενδεχομένως έχουν υποστεί ζημιές και είναι θέμα χρόνου η πτώση τους.
Παρακαλώ όπως μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να προχωρήσετε στην άμεση υλοποίηση των παραπάνω ενεργειών. Καθώς, και ότι άλλο εσείς κρίνετε απαραίτητο για την προστασία της καλαισθησίας του τοπίου. Επίσης να μεριμνήσετε για την αποκατάσταση της περιοχής με νέα δέντρα που αποτελούν το κόσμημά της.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΥΛΑ ΤΑ ΠΕΡΝΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΙΓΑΝΕ ΣΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΙΚΑ ΚΙΛΑ ΞΥΛΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΥΜΦΟΝΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΕ ΑΝΔΡΕΑΔΗ Ο ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΖΗΛΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΕΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΟΧΙ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ,,,,ΤΡΕΜΕ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Στάθη Ανδρεάδη, αν εσένα οι γονείς σου στα έδιναν όλα έτοιμα και δεν ένιωσες ποτέ την φτώχεια και το κρύο στην ζωή σου,αν εσύ έχεις πέντε φράγκα στην τσέπη σου, δεν σημαίνει πως όλοι είναι οικονομικά δυνατοί.Λογικό δεν είναι λοιπόν κάποιοι να τρέξουν να μαζέψουν τα ξύλα τα οποία έπεσαν από την θεομηνία, για να ζεστάνουν τα παιδιά τους; Και ένα μεγάλο ΜΠΡΆΒΟ στον δήμαρχο που επέτρεψε στον κόσμο να μαζέψει τα ξύλα!

Ανώνυμος είπε...

MPRAVO DHMARXE EPEIDH TA EMA8A APO PRWTO XERI EKANES THN KALYTERH KINHSH KAI ASE MERIKOYS NA MENOYN SE ANAKOINWSEIS GIATI DEN MPOROYN NA KANOYN TIPOTA ALLO STHN ZWH TOYS.

Ανώνυμος είπε...

pe paidia plaka kanetai oti ginetai den prepei na legetai.enan sobaro antropo pate na ton amayrosetai den mporeite. kai na gnorizetai oti einai aytodimioyrgitos kai aksios. kai makari kapia stigmi na doyme tetioys antropoys na dioikoyn tin topiki aytodioikhsh

Κάποιος που τον ξέρει από παιδί είπε...

Φίλε 3.09 αν δεν ξέρεις σε ποιόν μιλάς αυτά θα γράψεις.Ο Στάθης ο Ανδρεάδης κατάγεται από μια πάμπτωχη οικογένεια έχασε τον πατέρα του από παιδί και δούλευε στα χωράφια για να συντηρεί τον εαυτό του και την χήρα μάνα.Δούλευε χωράφια ζούσανε και πλήρωνε μόνος του τα φροντιστήριά του και συγχρόνως διάβαζε.Πέρασε πανελλήνιες δουλεύοντας.Σπούδαζε και δούλευε τα χωράφια για να σπουδάσει.Εγινε αυτό που έγινε δουλεύοντας. Την φτώχεια όχι απλώς την έζησε είναι ο γιος της φτώχειας.Και της ορφάνιας.
Γι'αυτό και όπως θα παρατήρησες όταν κάνει μια παρέμβαση και εμείς οι σχολιαστές που στάζουμε για όλους φαρμάκι τον αντιμετωπίζουμε με σεβασμό.
Κάποιος που τον ξέρει από μαθητή...

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ.
ΑΠΟ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΜΕ ΙΔΕΕΣ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΙΠΟΤΕ ΕΤΟΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ.
ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ.
ΣΤΑΘΗ ΑΝΔΡΕΑΔΗ, ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΕΣΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΟΜΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΠΟΥ ΞΕΡΙΖΩΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΤΑ ΞΥΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΦΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ .

Ανώνυμος είπε...

ρε Σταθη εγινες ο Τρελος του χωριου ρε !!!
καλυτερα να μην μιλας οταν δεν εχεις να πεις κατι.

Ανώνυμος είπε...

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΝΟΣ! ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!!! ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ!!1 ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΑΔΑ!ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΩ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΗΔΙΟΙ!
ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΡΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΣΤΑΘΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;