Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή του Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου για την προφυλάκιση του Ηγούμενου Εφραίμ

Με αφορμή την απόφαση προφυλάκισης του ηγούμενου της Μονής Βατοποαιδίου κ. Εφραίμ για τη γνωστή υπόθεση ανταλλγής των οικοπέδων, ο Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.Ιωήλ συνέταξε και απέσετιλε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου επιστολή στην οποία εκθέτει την άποψή του για την εξέλιξη αυτή και τις εντυπώσεις που δημιουργούνται, ενώ παράλληλα εκφράζει την απορία του για το χρόνο που επέλεξαν οι δικαστικοί λιετουργοί να εκδώσουν την παραπάνω απόφαση. Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:
Λαμβάνω το θάρρος ως Επίσκοπος και Έλλην πολίτης εξ αφορμής....
 της προφυλακίσεως του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ να απευθυνθώ εις Υμάς και να κοινοποιήσω ωρισμένας σκέψεις μου.
Χωρίς να εισέρχωμαι εις την εξουσίαν και το λειτούργημα, το οποίον εκπροσωπείτε, και έχων διάθεσιν ουχί ελεγκτικήν, αλλά παρακλητικήν, επιθυμώ να Σας παρακαλέσω να επιληφθήτε του δημιουργηθέντος θέματος και να δώσητε λύσιν, η οποία θα ικανοποιή το δημόσιον αίσθημα, εκκλησιαστικών η μη ανθρώπων, περί Δικαίου. Πως είναι δυνατόν να είναι ίσοι ενώπιον του νόμου όλοι (κληρικοί και λαϊκοί), όταν οι εμπλεκόμενοι εις την υπόθεσιν της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου δεν είναι μόνον ο π. Εφραίμ, αλλά και υπάλληλοι του κράτους και πολλοί πολιτικοί; Αυτοί όλοι απηλλάγησαν, ενώ ο π. Εφραίμ προεφυλακίσθη. Δεν είναι αυτό κατάστασις που δημιουργεί ευλόγους απορίας; Ίσως μοι αντείπητε ότι οι πολλοί απηλλάγησαν δια νόμου. Αλλά τι νόμος είναι αυτός, ο οποίος δια το ίδιον παράπτωμα άλλους τους απαλλάσσει και άλλους τους κατακρίνει. Μήπως επικρατεί εις την πατρίδα μας το jus majoris (το δίκαιον του ισχυροτέρου) εκ μέρους των πολιτικών μας;
Ο χρόνος που επραγματοποιήθη η σύλληψις και η προφυλάκισις του Ηγουμένου μόνον λύπην μπορεί να δημιουργήσει. Η Γέννησις του Χριστού είναι σημείον αγάπης και όχι εντάσεων.
Δώσατε λύσιν, διότι ο λαός της Ελλάδος, ως άλλοι ένορκοι, ίσως διαφορετικά εκτιμήσουν την υπόθεσιν αυτήν και σχηματίσουν αντίληψιν δια τους δικαστικούς όχι ορθή αλλά ούτε και κολακευτική.
Δεν αναμένω απάντησίν Σας, επειδή ασχολείστε με πολλάς υποθέσεις, αλλά τυχόν απόκρισίς Σας θα θεωρηθεί εξαιρετική τιμή δι' ημάς.
Με την ελπίδα ότι θα αποκατασταθεί το δίκαιον και η αλήθεια εύχομαι Υμίν τα δέοντα.

Ο Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΜΑΣ,ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΣΕΒΑΣΜΙΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΠΛΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ,ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΚΡΑΤΗΣΗ ΦΤΩΧΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΥΤΕΛΗ ΠΟΣΑ;ΠΟΣΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΥΝΑΙΔΟΥΣ, ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΝΤΡΟΠΙΑΣΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟF SORE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ?ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 3',ΛΙΤΟΤΗΣ,ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΣ ΑΚΤΗΜΟΣΥΝΗ.ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΕΥΦΡΑΙΜ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ ΤΟΘ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΚΕΛΙ ΥΟΥ ΣΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ-ΜΕΣΑΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.ΠΟΥ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ?ΑΣ ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΙΚΑ,ΤΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΛΕΚΕ ',Η ΠΑΠΑΣ Η ΖΕΥΓΑΣ.'ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ,ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ .ΕΔΩ ΚΟΤΖΑΜ ΙΗΣΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΑΣΤΙΓΩΘΗΚΕ,ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΕ ΚΙ Ο ΕΥΦΡΑΙΜ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΡΑΤΗΣΗ?ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙΑ!Η ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ,ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ!ΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ,ΑΣ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ,ΑΣΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝΡΗΤΟΡΩΝ,ΤΥΠΟΥ 'ΑΝΘΙΜΟΥ'ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΟΣΙΩΘΕΙ ΣΤΟ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ ,ΕΙΔΙΚΑ, ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ,ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΕ 5/1/2012 ... ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΟΝΗΡΟΥ ΕΥΦΡΑΙΜ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΙΚΗ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΤΗ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, Ο ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΦΤΕΡΑ ΦΛΕΡΤΑΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΚΑΙ ΔΙΕΡΡΑΓΗ Ο ΑΞΟΝΑΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΔΟΞΩΝ [ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ] ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ,ΡΟΥΜΑΝΙΑ ,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΕΡΒΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΞΑΓΩΓΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΝΟΤΙΟ ΕΥΡΩΠΗ ,Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΙΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟ-ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ,ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ,ΟΝΤΑΣ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΠΟΝΗΡΟ ΕΥΦΡΑΙΜ.ΑΦΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ,ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ,ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙΚΛΗΡΙΚΩΝ,ΑΜΦΟΤΕΡΩΝ ΤΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΟ, Η ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΟΦΕΛΟΣ: οΠΩΣ, ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ,ΤΗΣ ΝΕΟΡΩΣΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΥΓΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ,ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.ΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΨΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΙΜ,, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΒΕΛΖΕΒΟΥΛ ΩΧΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΠΟΝΗΡΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ.ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΔΙΚΗΤΑΙ ΩΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ,ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ,ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΘΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ ,ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΞΟ ΚΛΗΡΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!