Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Γνωρίζετε ποια πρέπει να είναι η σωστή θερμοκρασία του σώματός σας?

Η θερμοκρασία του σώματος είναι ουσιαστικά η θερμοκρασία που υπάρχει βαθιά μέσα σε αυτό. Ένα κεντρικό νεύρο μέσα στο μυαλό ελέγχει την ισορροπία της θερμοκρασίας που παράγεται μέσα στο σώμα και που αυτή η θερμοκρασία χάνεται μέσω της επιφάνειας του σώματος. Η θερμοκρασία μέσα στο σώμα όπως αυτή του μυαλού, των εσωτερικών οργάνων και των κεντρικών αρτηριών πρέπει να παραμένει σταθερή, για να υποστηρίζει την κανονική λειτουργία των ζωτικών λειτουργιών. Αυτή η θερμοκρασία είναι συνήθως κρατημένη σταθερά στους 37 C. Πιάνοντας διαφορετικά σημεία του σώματος μπορεί να διαπιστωθεί ότι.....
 μερικά μέρη είναι ζεστότερα σε σχέση με άλλα που είναι δροσερότερα. Επίσης ο παραδοσιακός τρόπος θερμομέτρησης σε αυτά τα σημεία μπορεί να επηρεαστεί από το σάλιο, την υγρασία και τον ιδρώτα. Το φαγητό, το μπάνιο, η άσκηση, ακόμα και το κλάμα μπορούν να επηρεάσουν τη θερμοκρασία.
Η φυσιολογική θερμοκρασία δεν είναι ίδια για κάθε άτομο. Υπάρχει μια διακύμανση μετρήσεων που θεωρείται φυσιολογική. Αυτή η διακύμανση ποικίλει αναλόγως με την ηλικία και όχι μόνο. Η θερμοκρασία είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο και όσο πιο νέος είναι κάποιος τόσο πιο πολύ ποικίλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: