Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Συγκροτήθηκε με 6 μήνες καθυστέρηση η Επιτροπή εξέτασης αιτημάτων ασφαλισμένων στον ΟΓΑ στην Πέλλα

Αυτό το κράτος νομίζει κανείς ότι έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο για να ταλαιπωρεί του πολίτες. Παράδειγμα η υπό σύσταση Επιτροπή εξέτασης αιτημάτων ασφαλισμένων στον ΟΓΑ που καθυστέρησε να οριστεί έξι και πλέον μήνες με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι που για σοβαρούς και αντικειμενικούς λόγους δεν μπόρεσαν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές του εισφορές να βρεθούν εκτός συστήματος χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν την τακτοποίησή του προβλήματός τους. Και αυτό γιατί το έργο της Επιτροπής είναι να αποφαίνεται για την ανανέωση ή μη του βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ.....
 σε περιπτώσεις προβαλλόμενης οικονομικής αδυναμίας για την καταβολή τυχόν ληξιπρόθεσμων εισφορών σύνταξης και ασθένειας.
Η μη συγκρότηση της Επιτροπής, από το καλοκαίρι του 2011 λόγω ασάφειας στο νομικό πλαίσιο, είχε σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία πολλών κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ασφαλισμένων στον ΟΓΑ, οι οποίοι λόγω της οικονομικής ύφεσης βρέθηκαν σε οικονομική αδυναμία και δεν είχαν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εδώ και πολύ καιρό.
Το πρόβλημα αυτό επισημάνθηκε πρόσφατα και από τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας προς τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, και μετά από συνεργασία και με την αρμόδια υπηρεσία δόθηκε λύση, με τον ορισμό της παραπάνω Επιτροπής που θα έχει πολύ δουλειά στο επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: