Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Κατέλαβαν συμβολικά το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη οι εργαζόμενοι στον Ο.Ε.Ε. και Ο.Ε.Κ.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη πραγματοποίησαν μέλη του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας Έδεσσας, του Οργανισμού Εργατικής Εστίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και του Εργατικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των δύο οργανισμών που έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση των εργαζομένων και την κατάσχεση της περιουσίας των υπηρεσιών αυτών. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες......
το Εργατικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας είχε αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Εργασίας για το θέμα αυτό. Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων μετέφερε στον αντιπεριφερειάρχη την οργή και αγανάκτηση όλων των υπαλλήλων που πρόκειται να απολυθούν με τη φράση «καταλύεται το κοινωνικό κράτος» .
Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας σχετικά με την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας στον κ. Θεοδωρίδη ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αίτημα των υπαλλήλων για συνέχιση της λειτουργίας των δύο υπηρεσιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας δεν λαμβάνουν καμία επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό αφού και οι υπάλληλοι αμείβονται από εργοδοτικές εισφορές και εισφορές των εργαζομένων με τα αποθεματικά των δύο οργανισμών να φτάνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: