Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που τώρα τα βρήκαν μπροστά τους και δεν βγάζουν άχνα…

Επειδή κάποια πράγματα πρέπει να τα θυμόμαστε για να είμαστε συνεπείς και με τους φίλους αναγνώστες που μας παρακολουθούν αλλά και τους συν - διαμορφωτές του blog πρέπει να καταγράψουμε ένα γεγονός το οποίο από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας στο δήμο Πέλλας, που συμμετείχαν στην αντιπολίτευση του δήμου Γιαννιτσών είχε αναγορευθεί σε μείζον ζήτημα ορθολογικής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος.
Πριν λοιπόν τρία χρόνια ο τότε αντιδήμαρχος Γκαράζ Τάκης Χαλεπούδης προχώρησε σε προμήθεια αλατιού για να αντιμετωπίσει τον χιονιά που ξαφνικά έπληξε την πόλη.....
Εξαιτίας λοιπόν του κατεπείγοντος την προμήθεια αυτή την έκανε από ιδιώτη προμηθευτή στα Γιαννιτσά με υψηλότερη τιμή από αυτή που διατίθεται το αλάτι από την εταιρία Αλυκές Μεσολογγίου Α.Ε. που είναι ο μοναδικός παραγωγός αυτού του είδους αλατιού στη χώρα.
Γι αυτή του την απόφαση τότε κατηγορήθηκε αυτός και η δημοτική Αρχή από τους τότε συμβούλους της μειοψηφίας και σήμερα της πλειοψηφίας ότι λειτουργούσαν σε βάρος του συμφέροντος των δημοτών, ότι κάνουν πολιτική με το χρήμα του δήμου και ότι ήταν μεμπτό το γεγονός ότι προτιμήθηκε ιδιώτης με υψηλότερη τιμή διάθεσης του αλατιού.
Σήμερα ενόψει των ακραίων καιρικών φαινομένων ο δήμος Πέλλας προχώρησε και αυτός σε προμήθεια αλατιού. Μόνο που οι δύο έγιναν από την εταιρία  Αλυκές ΜεσολογγίουΑ.Ε. και η τρίτη από τον ίδιο ιδιώτη που είχε προτιμήσει και ο πρώην αντιδήμαρχος Γιαννιτσών.
Προσέξτε τώρα τις τιμές προμήθειας χρονολογικά:
 

1η προμήθεια από την Αλυκές Μεσολογγίου Α.Ε. (Φόρτωση από Κίτρος Πιερίας)
80 τόνοι Χ 48,94 ευρώ ο τόνος
Σύνολο με ΦΠΑ 4.424,18 ευρώ

2η προμήθεια από ιδιώτη προμηθευτή
65,07 τόνοι Χ 65 ευρώ ο τόνος
Σύνολο με ΦΠΑ 4.779,39 ευρώ

3η προμήθεια από την Αλυκές Μεσολογγίου Α.Ε.
(Φόρτωση από Κίτρος Πιερίας)
44 τόνοι Χ 50,08 ευρώ ο τόνος
Σύνολο με ΦΠΑ 2.489.98 ευρώ

Το πρώτο ερώτημα είναι  γιατί έγινε η προμήθεια από ιδιώτη, και γιατί  υπάρχει αυτή η διαφορά στην τιμή.  (Να επαναλάβουμε ότι το κόστος μεταφοράς από το Κίτρος Πιερίας είναι πολύ μικρό).
Το δεύτερο ερώτημα είναι γιατί η ίδια διαδικασία κρίθηκε από δημοτικούς συμβούλους του δήμου Γιαννιτσών ζημιογόνα στο παρελθόν και οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Πέλλας σήμερα, τη θεωρούν απόλυτα λογική και δεν βγάζουν άχνα.

Και ένα τρίτο γαι τον κύριο δήμαρχο που υπέγραψε την ανάθεση προμήθειας. 
Περισεόυν στο δήμο τα επιλέον λεφτά που δώσατε γαι την προμήθεια αλατιού από τον ιδώτη κ. δημαρχε;
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ ΕΧΟΥΜΕ 40 ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΠΡΩΗΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΛΑΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΛΥΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΔΑΝ ΑΛΑΤΙΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ 190 ΤΟΝΟΙ ΑΛΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΑς ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΜΑς ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΤΟΣΟ ΑΛΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑς ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΣΤΟΥς,ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΠΙΣΟΥΝ,