Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Θα μας φάνε τα αδέσποτα σκυλιά στα Γιαννιτσά!

Τεράστιο είναι το πρόβλημα στο κέντρο των Γιαννιτσών γύρω από την πλατεία Γκόνου Γιώτα με τα δεκάδες (ναι καλά διαβάσατε) αδέσποτα σκυλιά από μικρά μέχρι τεράστια που προκαλούν τον φόβο σε παιδιά και ενήλικες ορμώντας σε αυτοκίνητα και σε περαστικούς. Το πρόβλημα των αδέσποτων στα Γιαννιτσά έχει γίνει μεγάλο τους τελευταίους μήνες ενώ τώρα έχει φτάσει σε απροχώρητη κατάσταση προκαλώντας τα σκυλιά αυτά φόβο και κίνδυνους για την υγεία των κατοίκων με τα κόπρανα τους να βρίσκονται παντού. Οι φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής και προπαντός ο δήμος Πέλλας, έπρεπε εδώ και καιρό,......
να είχαν μεριμνήσει για το μάζεμα των αδέσποτων ζώων, την στείρωση και τον εμβολιασμό τους, μεταφέροντας τα στο κυνοκομείο που από ότι θυμάμαι είχε εγκαινιαστεί πριν 3 χρόνια περίπου.
Καλό θα είναι να γίνει άμεσα κάτι πριν έχουμε κάποιο ατύχημα είτε για τα ζώα από κάποιον ασυνείδητο, είτε για τους ανθρώπους από αυτά και να δοθεί τέλος σε ένα πρόβλημα που όλο και γίνεται μεγαλύτερο χάρη στην αδιαφορία των «υπευθύνων». Μαζέψτε τα ζώα, γιατί είναι κρίμα και για αυτά και για τους ανθρώπους η όλη κατάσταση.
Γ.Χ.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι μονο το προβλημα με τα αδεσποτα!Μεγαλο προβλημα ειναι και τα σπιτομενα.Που οπως βλεπω στην γειτονια μου κατα πλειοψηφια τα εχουν ανθρωποι/οικογενειες γενικοτερα που ειναι κλεισμενοι σε μια δικια τους προβληματικη ψυχολογικη απομονωση και δεν εχουν ουτε καλημερα με τους υπολοιπους ουτε καποιες κοινωνικες σχεσεις.Το προβλημα εστιαζεται στις ακαθαρσιες των "ζωντανων" που δεν μαζευονται απο τα αφεντικα(υπηρετες)τους.Εξαλλου σημερα που παιδια λιποθυμουν απο την πεινα στα σχολεια καποιοι εχουν την διαθεση να ταιζουν τα σκυλια με ιδιαιτερη φροντιδα.Οσο για τους τυχον φιλοζωους που θα εμφανιστουν να σχολιασουν αρνητικα τα λεγομενα μου τους απαντω προκαταβολικα πως πρωτα πρεπει να ειναι φιλανθρωποι και μετα φιλοζωοι.Δεν ειναι φιλοζωος καποιος που εχει εγκλειστο ενα σκυλακι σε διαμερισμα και το βγαζει δυο τρεις φορες για τις φυσικες του αναγκες εξω.

Ανώνυμος είπε...

βαλτε τον λερη να τα μαζεψει

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν πριν να πείτε δημόσια οτιδήποτε για κάποιο θέμα που σας απασχολεί να έχετε μια στοιχειώδη ενημέρωση. Όσον αφορά τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, ο νόμος αναφέρει ότι ο σκοπός της περισυλλογής των αδέσποτων ζώων είναι η στείρωση τους, ώστε να μην πολλαπλασιάζονται και στη συνέχεια η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ τους στο χώρο από όπου περισυλλέχθηκαν.

Οπότε ό,τι έχει λεχθεί στην ανάρτηση περί "μαζέματος" των αδέσποτων ζώων και μεταφορά τους στο "κυνοκομείο" είναι πέρα για πέρα παράνομο. Ναι, τα αδέσποτα πρέπει να εμβολιαστούν και να στειρωθούν και στην συνέχεια να δωθούν για υιοθεσία. Όχι όμως να μεταφερθούν στο "κυνοκομείο". Ο σκοπός του "κυνοκομείου" είναι να παραμείνουν εκεί συγκεκριμένες περιπτώσεις ζώων (πχ εγχειρισμένα) για μικρό χρονικό διάστημα.

Τέλος, θα παρακαλούσα πολύ να αφήσετε τις φιλοζωικές οργανώσεις στην άκρη γιατί προφανώς δεν ξέρετε τι πάει να πει εθελοντισμός και μάλλον μπερδεύετε την έννοια του εθελοντισμού με την έννοια της ευθύνης. Σας πληροφορώ ότι η ευθύνη των αδέσποτων ζώων ανήκει στους Δήμους οι οποίοι μπορούν να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ με τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Η λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων είναι οι στειρώσεις ΚΑΙ η ενημέρωση/ευαισθητοποίηση των πολιτών. Τα αδέσποτα δεν φυτρώνουν κύριοι. Τα αδέσποτα δημιουργούνται από κάποιους ασυνείδητους συμπολίτες μας.

Υ.Γ. Ανώνυμε των 10:33 οφείλω να σου απαντήσω ότι φιλόζωος δεν είναι όποιος έχει ζώο. Είναι πολύ πιθανό κάποιος που δεν έχει ζώο να είναι πολύ πιο "φιλόζωος" από κάποιον που έχει. Αν διάβασες το ενημερωτικό φυλλάδιο μέσα στον λογαριασμό της ΔΕΥΑΓ θα πρόσεξες ότι αναφέρονται ρητά οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων.

Επίσης, το πόσο φιλάνθρωπος είναι ο καθένας μάλλον δε μπορείς να το κρίνεις με αυτόν τον τρόπο.
Οργάνωσε κάτι για τα παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία και εγώ σου υπόσχομαι ότι θα είμαι μαζί σου σ'αυτό!


Κοζάρη Μαρία

Ανώνυμος είπε...

Το αν κάποιος πρέπει πρώτα να είναι φιλάνθρωπος και μετά φιλόζωος θα το κρίνει μόνο ο ίδιος και κανένας άλλο. Σας πληροφορώ λοιπόν ότι το ένα δεν αποκλείει το άλλο και μάλιστα όσοι φροντίζουν τα ζώα είναι και πιο πολύ φιλάνθρωποι από τους περισσότερους από σας που κόπτεστε για την φιλανθρωπία.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ είπε...

Η αμάθεια μαζι με την παραπληροφόρηση δυστυχώς είναι ο χειροτέρος παράγοντας που επιτρέπει την διατύπωση κρίσεων και απόψεων επι παντός επιστητού.Δεν μπορώ να κατανοήσω την ουσία αυτου του άρθρου διατυπωμένο από ανθρωπους που ελάχιστα γνωρίζουν την έννοια του εθελοντισμού και της φιλοζωίας.Για εσας κύριοι/ες θα ήταν προτιμότερος οι άνθρωποι να αρκούνται σε εκφράσεις του τύπου <>.Και όμως οσο παραξενο και αν σας ακούγετε υπαρχουν άκομα ΑΝΘΡΩΠΟΙ που νοιάζονται ,τρεχουν,αφιερώνουν κοπο,χρρόνο και χρήμα βοηθώντας και περιθαλπτωντας τα ζώα.Ζώα που άλλοι παρατησαν,ζώα που άλλοι κακοποίησαν,ζώα που άλλοι εκμεταλεύτηκαν.Αυτο που πρέπει ολοι να κατανοησουν είναι πως ο κάθε ενας απο έμας είναι υπεύθυνος για αυτήν την καταστάση απλά κοιταξτε δίπλα σας σίγουρα εχετε γινει μαρτυρες εγκαταλέιψης και κακοποίησης ένος ζώου αλλα αδρανήσατε.Αυτή την στιγμή στα Γιαννιτσα απειροελάχιστοι εινα οι άνθρωποι που ασχολούνται ποσοστό μηδαμινό,συμφώνω οτι ο αριθμός των ζώων ειναι πολυάριθμος αλλά ενας κουκος δυστυχώς δεν φερνει την άνοιξη οπότε την επόμενη φορα που θα κρίνετε ανθρώπους και συναισθήματα βγητε λιγάκι απο το καβούκι σας και δεστε τι πραγματικά συμβαίνει,βοηθήστε και επείτα εκφράστε την γνώμη σας για οποιοδηποτε θέμα.Μακάρι να ταίζατε έστω και ένα παίδακι απο αυτά που λιμοκτώνουν και σίγουρα τα πραγματα θα ήταν πολυ καλυτερα μιας και αποτελείτε την πλειοψηφία των ανθρώπων που νοιάζονται για τον συνάνθρωπο και αφηστε έμας τους λίγους να ταίζουμε τα ζώα.Αλλωστε μπροστα σας είμαστε τοσο λίγοι τόσο γραφικοί......

Ανώνυμος είπε...

εσυ ο πρωτος π σε ενοχλουν τοσο πολυ τα ζωα κ νοιαζεσαι για τα καημενα τα παιδακια που δεν εχουν να φανε στο σχολειο.πανε εξω απο κανα σχολειο και μοιραζε κουλουρια.

Lasi είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΛΕΦΤΑ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΚΑΙ ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΗΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΓΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?

Lasi είπε...

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΟΔΗΓ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ Κ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΓΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΕΛΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ?

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΕΣ ΦΟΛΕΣ ΕΡΙΞΕ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΤΟΠ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ?{χα.χα.χα,} ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΘΑΝΑΤΩΣΕ Μ"ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΡΑΞΕΙ ΣΤΑ ΚΙΛΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ? ΟΥΣΤ ΒΡΕ ΑΝΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΟΙΚΕΙΤΕ ΚΙΟΛΑΣ!!!ΑΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΡΙΞΕ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΑΣ ΜΗΝ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΚΡ.ΒΡΥΣΗΣ ΤΟ ΖΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ!!!ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΡΙΞΕ...

Ανώνυμος είπε...

Φόλες σήμερα στο κέντρο των Γιαννιτσών. Αυτοί είστε... σκατάνθρωποι.

Κοζάρη Μαρία

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΑΝΕ .ΚΑΤΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΑΛΑ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΙ ΑΣ ΤΟΝ ΣΤΥΡΙΚΣΕΙ Ο ΑΟΔΗΓ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΚΣΕΧΑΣΕ.ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΠΣΥΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ .