Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Σε αποχή οι δικηγόροι των Γιαννιτσών σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών, από το σύνολο των καθηκόντων τους την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012.
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:
Διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ασφαλιστικός μας οργανισμός (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών), ο οποίος από διετίας τουλάχιστον έπαυσε να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του έναντι των ασφαλισμένων δικηγόρων....
Στην πραγματικότητα οι δικηγόροι των Γιαννιτσών, αλλά και όλης της Ελληνικής περιφέρειας είμαστε ανασφάλιστοι.
Απαιτούμε την άμεση εκκαθάριση και πληρωμή των οφειλομένων δαπανών στους δικηγόρους των Γιαννιτσών και την άμεση τοποθέτηση ελεγκτή ιατρού για τους δικηγόρους των Γιαννιτσών.
Απαιτούμε οι υπεύθυνοι υγειονομικής περίθαλψης του Ε.Τ.Α.Α για τον Τομέα Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών (ΤΥΔΕ), να μεριμνήσουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος της καταγγελίας των συμβάσεων από τα φαρμακεία της χώρας….
Αντιδρούμε στην προσπάθεια επιβολής από εξωθεσμικούς παράγοντες ρυθμίσεων, με τις οποίες ικανοποιούνται τα συμφέροντα των ολίγων και οικονομικά ισχυρών, απαξιώνεται πλήρως ο θεσμός της Δικαιοσύνης, απαξιώνεται πλήρως ο ρόλος του δικηγόρου ως συλλειτουργού της δικαιοσύνης και ουσιαστικά καταργείται το δικηγορικό λειτούργημα.
Διαμαρτυρόμαστε για τις άθλιες και πρωτόγονες υλικοτεχνικές και κτιριακές συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης στα Γιαννιτσά, για τις ελλείψεις δικαστικών υπαλλήλων και για την παραπομπή στις καλλένδες του θέματος του νέου Δικαστικού Μεγάρου Γιαννιτσών, ενώ τα πάντα είναι έτοιμα για την δημοπράτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: