Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Το μεράκι ενός παραγωγού και η εξαιρετικής ποιότητας γράπα της ατομικής του κάβας

Ο έλληνας αγαπά το καλό κρασί, το τσίπουρο, τη γράπα, την καλή παρέα και τον ανοιξιάτικο ήλιο. Τυχαία βρεθήκαμε την Κυριακή το πρωί στο σπίτι ενός ερασιτέχνη παραγωγού γράπας, που με μεγάλη ευχαρίστηση μας ξενάγησε στα μυστικά της παρασκευής της και φυσικά στην ατομική του κάβα που μας εντυπωσίασε εκτός των άλλων από την ποικιλία παλιών κρασιών. Σύμφωνα με τον οικοδεσπότη και ερασιτέχνη παραγωγό γράπας, Ξένο Δημητριάδη το μυστικό της καλής ποιότητας και γεύσης, αφορά όλη τη διαδικασία παραγωγής. Δηλαδή από την επιλογή της ποικιλίας του σταφυλιού, έως το βράσιμο και την απόσταξη στο καζάνι. Βέβαια μετά από όλα αυτά χρειάζεται και η καλή παρέα, ο ανάλογος μεζές, ας είναι και φτωχικός και η διάθεση θα φτάσει στα ύψη. Αυτός είναι ο πλούτος της ελληνικής παράδοσης που την είχαμε χάσει και την αναζητούμε όλο και περισσότερο την περίοδο της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: