Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Δίκην ευχαριστηρίου

Είπα: Λουδία, ευχαριστήριο περίτεχνο, μεγαλόπρεπο και πομπώδες μη σκαρώσεις. Τέτοια πρέπουν για τους μικρούς, τους ανάξιους, τους τιποτένιους. Για τους γονείς και κηδεμόνες, τους αληθινούς, τους γνήσιους, τους μεγάλους, μονάχα λόγια απλά, λόγια καρδιάς, φτάνουν να τους αγγίζουν. Πάρε «μελάνι και χαρτί» σημειώνοντας με μεγάλα γράμματα στις φωτογραφίες τη λεζάντα: ΩΡΑΙΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΩΡΑΙΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΕΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΣΩΒΑΛΤΩΝ! Τίποτε άλλο....
Και οι φίλοι, γνωστοί και συγγενείς, προϊστάμενοι και υφιστάμενοι, διαβάζοντας με δισταγμό το ευχαριστήριο θε να ξέρουν τι λέει η λεζάντα: ΩΡΑΙΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΩΡΑΙΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΕΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΣΩΒΑΛΤΩΝ! Κάμε και συ, λοιπόν, το χρέος σου Λουδία...!
 Δια χειρός Δημήτρη Ντίτουρα 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό κ. Ντίτουρα λέγεται Εθελοντισμός και εσεις ως εκπαιδευτικός σίγουρα το γνωρίζεται καλύτερα απο εμένα.Στη ζωή,στην καθημερινότητα "επιβάλλεται" πολλές φορές να κάνουμε πράγματα μόνοι μας.χωρίς να τα περιμένουμε όλα απο τους άλλους.Ανιδιοτελώς.Όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε και απο κάτι.Ο εθελοντισμός μπορεί να ξεκινάει απο τις μητέρες που καθαρίζουν το σχολείο των Εσωβάλτων και να φτάνει στο Χαμόγελο του Παιδιού ή στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα.Δεν αντιλαμβάνομαι που είναι το κακό.Δεν μπορώ να διανοηθώ πως κάποιοι θα έκριναν αρνητικά ή κακοπροαιρετα την κίνηση αυτη.Όπως επίσης αρνούμαι να πιστέψω πως η αναφορά σας, εκτός απο επαινετικό έχει και ειρωνικό χαρακτήρα!Είμαι βέβαιη πως το μήνυμα σας ήταν μήνυμα επιβράβευσης και παράδειγματισμου! Συγχαρητήρια λοιπόν απο όλους μας στις μητέρες που ανέλαβαν μια τέτοια πρωτοβουλία,ας γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας!

Δ.Ντίτουρας είπε...

Αν και πάγια αρχή μου είναι να μην απαντώ σε ανώνυμα σχόλια, προς αποκατάσταση της αλήθειαςκαι της πρόθεσής μου, έχω να σημειώσω μόνο τούτο στον/στην κ.Ανωνύμου.Αν στο σχόλιό μου διείδε πέρα από τον επαινετικό και μόνο χαρακτήρα και ειρωνεία,τότε λυπούμαι βαθύτατα.Φαίνεται πως η σχέση της με την ποίηση ούτε καν επισημοποιημένη είναι...Πάντως ποτέ δεν είναι αργά...

Ανώνυμος είπε...

Κ Ντιτουρα έγραψα αρνούμαι Να πιστέψω.Όπως επίσης έγραψα ότι είμαι βέβαιη πως το μήνυμα σας ήταν παράδειγμα προς μίμηση.Δεν δικαιολογείται η "απροσεξία" σας.Ως εκπαιδευτικός καλα θα είναι την επόμενη φορα να είστε πιο προσεκτικός.Η τουλάχιστον να ερμηνεύετε σωστά αυτα που διαβάζετε!Αυτα τα λιγα,έτσι για να μην εκτειθεστε!

Δ.Ντίτουρας είπε...

Επειδή διαπιστώνω μετά λύπης ότι συνεχίζετε να γράφετε και ανώνυμα και ανορθόγραφα οποιαδήποτε σχόλια στο εξης θα παραμένουν ασχολίαστα.Ξέρετε -θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά-η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι αλλά πρέπει και να φαίνεται( ενυπογράφως) τίμια!Οσο για τα περί εκθεσης, το σχόλιό σας που βρίθει λαθών, αδιάψευστος μάρτυρας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπαίνω στην ουσία της υπόθεσης αλλά διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια παρατηρώ ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είναι ο ορισμός του ΡΑΤΣΙΣΤΉ!
Σε πείραξαν τα ορθογραφικά λάθη και δεν κοιτάς τις ευθύνες που έχεις με τον τρόπο που γράφουν οι μαθητές σου στο διαδίκτυο!