Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ανάβει φωτιές η επιστολή που απέστειλε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τσίτσος για το έργο της Ανάπλασης στα Γιαννιτσά

Φωτιές έχει ανάψει η επιστολή που απέστειλε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Νίκος Τσίτσος, σε κάθε αρμόδια Αρχή (Δήμαρχο Πέλλας, Διαχειριστική Αρχή, Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών κ.λπ.) σχετικά με το μεγάλο έργο της ανάπλασης της ανατολικής πλευράς της πόλης των Γιαννιτσών. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πριν περίπου ένα μήνα ο παραπάνω δημοτικός σύμβουλος είχε ζητήσει με έγγραφό του από την διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Πέλλας να ενημερωθεί αν και σε τι βαθμό τηρούνται οι ποιοτικές κυρίως προδιαγραφές των υλικών καθώς και αν τηρείται αυστηρά η μελέτη του έργου που αφορά αναπλάσεις πεζοδρομίων, πάρκων και οδών από την περιοχή των Σφαγείων έως το Δημαρχείο. Η απάντηση που επιδόθηκε με σχετική καθυστέρηση φαίνεται....
δεν ικανοποίησε τον επί σειρά ετών δημοτικό σύμβουλο ο οποίος με νεότερη επιστολή του επανήλθε στο θέμα κοινοποιώντας το μάλιστα στις αρμόδιες Αρχές. Οι πληροφορίες μας λένε ότι στην πολυσέλιδη επιστολή υπάρχουν εκτός από τις επισημάνσεις και τα ερωτήματα, παραπομπές σε νόμους και διατάξεις σχετικές με την κατασκευή έργων που χρηματοδοτούνται από το Ε.Σ.Π.Α. και που πρέπει να ακολουθούνται αυστηρά. Πάντως το συγκεκριμένο έργο και η κατασκευή του απασχόλησε δύο φορές και το δημοτικό συμβούλιο όταν ερωτήματα με γενικό πλαίσιο είχαν τεθεί από την αντιπολίτευση χωρίς πάντως να υπάρξουν σαφείς απαντήσεις από το δήμαρχο ενώ είναι γνωστή η παραίτηση της επιβλέπουσας του έργου που δέχτηκε φραστική επίθεση από τον εργολάβο του έργου. Σε κάθε περίπτωση και επειδή τα χρήματα του προϋπολογισμού είναι πολλά όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί τα λάθη δεν συγχωρούνται…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον οι πληροφορίες σας δεν είναι ακριβείς, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, αφήνει και υπονοούμενα για την ίδια την παράταξη του. Συγκεκριμένα αφήνει υπαινιγμούς και υπονοούμενα για τον μελετητή του έργου (καθηγητή πανεπιστημίου), στον οποίο είχε ανατεθεί η μελέτη κατά την περίοδο που ο κος Τσίτσος ήταν αντιδήμαρχος. Τα μπέρδεψε λοιπόν τα πράγματα ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος. Απορίας άξιον βέβαια πώς γνωρίζει τόσο καλά τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν την ποίοτητα και κατασκευή για το συγκεκριμένο έργο. Αλλά σίγουρα θα μπορέσει να τα αιτιολογήσει όλα όσα αναφέρει και υπογράφει στον εισαγγελέα,καθώς οι εταιρείες τις οποίες κατηγορεί για ανεπάρκεια ποιότητας και έλλειψη πιστοποίησης ΙSO, έχουν ως μονοδρομο πλέον να ακολουθήσουν το δρόμο της δικαιοσύνης. Περιμένουμε λοιπόν την εξέλιξη των πραγμάτικων με πιο ολοκληρωμένη πλέον πληροφόρηση από πλευράς δημοσίευσης σχολιών από το blog σας.

τσίτσος νικόλαος είπε...

Απo αυτά που αναφέρεται παραπάνω, φαίνεται πως δεν έχετε διαβάσει προσεκτικά τις απαντήσεις μου προς την Κα Δ/ντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πέλλας. Είναι ολοφάνερο ότι έχετε άμεση σχέση και συμφέρον με την υπόθεση. Οι απειλές και οι εκφοβισμοί σας δεν με αγγίζουν γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται. Σάς περιμένω λοιπόν την Δευτέρα το πρωί στις 09:00 να πάμε μαζί ατόν κ. Εισαγγελέα να παρουσιάσουμε μαζί τα στοιχεία και τις γνώσεις μας.
Νικόλαος Τσίτσος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πέλλας

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η υπόθεση, που εξελίσσεται σε μέγα σκάνδαλο, έχει ήδη οδηγηθεί προ πολλού στον εισαγγελέα, ο οποίος έχει διατάξει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, έχουν ήδη καταθέσει υπάλληλοι του Δήμου και ως εκ τούτου διερευνάται επισταμένως από τη δικαιοσύνη. Προφανώς ο εισαγγελέας θα εμπλουτίσει και άλλο την υπόθεση από τα έργα και τις ημέρες των εργολάβων, που "εκτελούν" το έργο, των υπαλλήλων που ασκούσαν πλημμελή έλεγχο και βεβαίως του ίδιου του δημάρχου, που όταν πληροφορήθηκε τις παρεκκλίσεις από την μελέτη αντί να τους εκδιώξει τους προστάτεψε.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τσίτσο, είχα την εντύπωση οτι δεν απαντούσατε, αλλα ρωτούσατε προς την Δ/ντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας. Αλλά θα ξέρετε καλυτερα το τι γράφετε εσείς ο ίδιος.Αν μπορείτε να μου πειτε πως προκύπτει το συμπέρασμα ότι έχω συμφέρον από την υπόθεση όπως λέτε; Όπως επίσης και γιατί στην επιστολή σας, κάνετε αναφορά με ιδιαίτερη επισήμανση στον μελετητή του έργου; Επίσης αν θέλετε να μου εξηγήσετε ποιες είναι οι απειλές και οι εκφοβισμοί; Αφού έχετε την τεχνογνωσία και το θάρρος της γνώμης να την λέτε δημοσίως, σίγουρα θα το κάνετε και στον εισαγγελέα εφόσον σας ζητηθεί. Καλή επιτυχία στην αποκάλυψη της αλήθειας. Ανώνυμε των 11.57 είσαι απλοροφόρητος. Μπορείς όμως να συνοδέψεις τον κύριο Τσίτσο στον εισαγγελέα, αν χρειαστεί να συμβάλλεις και εσύ στην αποκάλυψη της αλήθειας αφού τα ξέρεις τόσο καλά τα γεγονότα.