Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Καθηγητές του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών ζητούν την επαναπρόσληψη συναδέλφων τους

Με υπόμνημα που κατέθεσαν προς το δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο και την πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας Ερασμία Λόυσπα ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μουσικών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και καθηγητής του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών Ρεπάνης Αθανάσιος εκφράζει την απορία του για τις μεγάλες περικοπές στον αριθμό των καθηγητών του Ωδείου που ξεπερνά κατά πολύ το μέσο όρο των άλλων διοικήσεων, γεγονός που υπογραμμίζει θα υποβαθμίσει τη λειτουργία του Ωδείου και θα έχει επιπτώσεις στους μαθητές. Μάλιστα οι καθηγητές έδωσαν ανακοίνωση - διαμαρτυρία ζητώντας μεταξύ άλλων την ενεργοποίηση όλων....για την πρόσληψη των καθηγητών που έμειναν εκτός επιλογής στη φετινή περίοδο. Ακολουθεί το Υπόμνημα και η Επιστολή – Διαμαρτυρία. 
ΥΠΟΜΝΗΜΑ Προς : Τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο, την Πρόεδρο ΔΗΚΕΠΑΠ Γιαννιτσών κυρία Ερασμία Λούσπα. "Κύριε Στάμκο, Στην Συνέλευση καθηγητών που συγκάλεσε ο Διευθυντής του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου πληροφορηθήκαμε και επισήμως τον αριθμό, την σύνθεση ανά ειδικότητα και τα ονόματα εκπαιδευτικού προσωπικού για τη σχολική χρονιά 2012-13. Διαπιστώσαμε ότι οι μισοί καθηγητές δεν θα εργάζονται πλέον με προφανείς επιπτώσεις στους ίδιους και στους μαθητές τους αλλά και στην γενικότερη λειτουργία του ωδείου. Επιπλέον, πλανάται αναπάντητο το ερώτημα σε όλους μας και είναι ιδιαίτερης σημασίας να γνωρίζουμε γιατί τελικά οι θέσεις εργασίας είναι οι μισές απ’ αυτές που πραγματικά χρειάζονται παίρνοντας ως δεδομένο το γεγονός ότι οι περικοπές όπου εφαρμόστηκαν δεν ξεπέρασαν το 10% της αίτησης των Διοικήσεων. Σας διαβιβάζω συνημμένο κείμενο που έχουν υπογράψει καθηγητές του Ωδείου μας". Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του ΠΣ Κ. Μακεδονίας της ΠΕΜΟΤΑ Ρεπάνης Θανάσης 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ « Τίποτα δεν είναι όπως παλιά… » Το 2013 θα βρει το Δημοτικό Ωδείο των Γιαννιτσών «ακρωτηριασμένο» με τους μισούς καθηγητές απολυμένους αφού η έγκριση του αριθμού των θέσεων εργασίας των συμβασιούχων έχει υπαχθεί, κατά την κρίση των αρμόδιων Υπουργείων, στους όρους των μνημονίων που προβλέπουν σταδιακά ποσοστιαίες περικοπές για κάθε χρόνο που έρχεται! Κανείς δεν μπορεί να μένει ήσυχα σιωπηρός μπροστά στην εξέλιξη αυτή ούτε για τους δεκάδες μαθητές που μένουν χωρίς τον δάσκαλό τους που έχουν επιλέξει για χρόνια, ούτε για το μέλλον του υπόλοιπου εκπαιδευτικού προσωπικού που θα συνεχίσει να εργάζεται με την μόνιμη απειλή της επικείμενης απόλυσής του εξ αιτίας της νομοθεσίας. Ζητούμε από τον Δήμαρχο, την Διοίκηση της ΔΗΚΕΠΑΠ και τους τοπικούς βουλευτές να εξαντλήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα μέσα πίεσης που διαθέτουν στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα ώστε να βρεθεί τρόπος το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας να έχει στο εξής τη δυναμική και την αξία που είχε τα προηγούμενα χρόνια με την επαναπρόσληψη όλων των καθηγητών.
 Γιαννιτσά 19-12-2012 Υπογράφουν καθηγητές του Ωδείου που δεν έχουν προσληφθεί: Γιουψάνης Αθανάσιος, Γιουψάνη Αικατερίνη, Ελευθεράκος Αθανάσιος, Καϊλόγλου Όλγα, Μαστοράκη Αικατερίνη, Πεφτσιλίδης Κυριάκος και Σισιόλας Ισίδωρος. Και καθηγητές που έχουν προσληθφεί: Ζγούρας Ιωάννης, Κυπραίου Ανδρομάχη, Παπαδόπουλος Θεόφιλος, Παπαϊωάνου Αβραάμ και Ρεπάνης Θανάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: