Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας για τον διορισμό ως σχολικό σύμβουλο τον διευθυντή που μήνυσε τους συναδέλφους του


Συνεχίζει να προκαλεί την εκπαιδευτική κοινότητα η υπόθεση του 2ου ΓΕΛ Με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ εκφράζει την αντίδρασή της για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να διορίσει στη θέση σχολικού συμβούλου τον πρώην διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών που είχε μηνύσει τους συναδέλφους του γιατί αποφάσισαν να δικαιολογήσουν ετεροχρονισμένα απουσίες δύο μαθητών. Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση που προκάλεσε την τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα αφού ως γνωστό οι παραπάνω εκπαιδευτικοί έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα, κόντρα στο αίσθημα δικαίου των πολιτών και συναδέλφων τους που στάθηκαν στο πλευρό τους. Στην ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ αναφέρειχαρακτηριστικά:  
Ζήτω η αξιολόγηση και η αξιοκρατία !... Έκπληξη και σοβαρά ερωτηματικά μας προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να τοποθετήσει ως σχολικό σύμβουλο τον πρώην Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών που μήνυσε ολόκληρο το σύλλογο καθηγητών για το «έγκλημά» του να δικαιολογήσει απουσίες μαθητών. Το σύλλογο δηλαδή που, κάνοντας το αυτονόητο παιδαγωγικό του καθήκον, έσκυψε πάνω στα προβλήματα των μαθητών του και δεν στάθηκε ως τυπικός διεκπεραιωτής εγγράφων. Αιδώς Αργείοι. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αυτού διώκονται, εξευτελίζονται, σέρνονται στα πειθαρχικά και τα δικαστήρια, ο τότε προϊστάμενος γραφείου που στήριξε το σύλλογο καθηγητών και απάλλαξε το διευθυντή από τα καθήκοντά του για να λειτουργήσει το σχολείο τέθηκε σε αργία σύμφωνα με το νόμο Μανιτάκη ως «επίορκος» και ο τότε διευθυντής σχολείου που μήνυσε το σύλλογο, επιβραβεύεται συνέχεια από το Υπ. Παιδείας που τον όρισε ξανά διευθυντή σχολείου και τώρα σχολικό σύμβουλο! Ερωτήματα βεβαίως προκύπτουν και για τη στάση του συμβουλίου αξιολόγησης σχολικών συμβούλων. Να τη χαίρονται την αξιολόγησή τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΠΙΝΕΙ Η ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ?? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ?? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ??

Ανώνυμος είπε...

μάλλον εσύ κάτι πίνεις