Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Με τόσο κρέας αλόγου που τρώμε … μπορεί να χλιμιντρίσουμε.

Όλο και περισσότερες εταιρίες τροφίμων προσθέτονται στον ήδη μακρύ κατάλογο αυτών που διοχέτευσαν στην αγορά κρέας αλόγου χωρίς να το αναφέρουν στην ένδειξη των συστατικών του προϊόντος. Μεγάλες αλλά και μικρές εταιρίες αλλαντικών και κατεψυγμένων τροφίμων, στο βωμό του κέρδους μας πουλούσαν κρέας αλόγου αναμεμιγμένο με μοσχάρι σε παριζάκια, λουκάνικα, κατεψυγμένα μπιφτέκια, κεφτέδες και κεμπάπ, διαφημίζοντας τα μάλιστα ως καθαρό κρέας από μοσχάρι. Οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ διαπίστωσαν DNA αλόγου στα παραπάνω προϊόντα ....σε διαφορετικές αναλογίες και επιβλήθηκαν τα αναλογούντα πρόστιμα ενώ σχηματίστηκε σε βέρος των υπευθύνων δικογραφία που στάλθηκε στον εισαγγελέα. Το θέμα είναι ότι για μια ακόμη φορά ως καταναλωτές βρισκόμαστε στο έλεος των κερδοσκόπων που δεν διστάζουν να μας εξαπατούν με αυτόν τον προκλητικό και επικίνδυνο τρόπο. Ευτυχώς που το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και οι έλεγχοι είναι πλέον συνεχείς και αυστηροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: