Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Σε μεγάλο στοίχημα για τους αγρότες της περιοχής των Γιαννιτσών εξελίσσεται η ύπαρξη της ΕΑΣ Γιαννιτσών


Οι αλλαγές που συντελούνται σε όλους τους τομείς της οικονομίας είναι καταιγιστικές και το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται είναι πολύ απαιτητικό και ανταγωνιστικό. Ειδικά στον αγροτικό τομέα οι συνθήκες του ανταγωνισμού είναι πολύ σκληρές και απαιτούν γνώση, εμπειρία, εξειδίκευση, τεχνογνωσία και συνεργασίες. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον είναι αναγκασμένη να λειτουργήσει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών στη νέα της μορφή που θα λάβει με το νέο της Καταστατικό στο οποίο είναι αναγκασμένη να εναρμονιστεί, αφού αυτό προβλέπει ο σχετικός νόμος. Παράλληλα στην μεγαλύτερη συνεταιριστική οργάνωση τη ευρύτερης περιοχής θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου. Υπάρχουν βέβαια ερωτήματα που έχουν να κάνουν... με τη δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας της αφού οι υποχρεώσεις προς τις πιστώτριες τράπεζες είναι τεράστιες και οι οποίες όμως μετριάζονται με τις εγγυήσεις που μπορούν να προσφερθούν από την ακίνητη περιουσία της Οργάνωσης. Σε κάθε περίπτωση τα δεδομένα φαίνεται ότι αλλάζουν και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με μεγάλες ευθύνες. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί που θα αναλάβουν το δύσκολο έργο για να διατηρήσουν σε λειτουργία της Οργάνωση και να την εξυγιάνουν θα πρέπει να ακολουθήσουν άλλο δρόμο και άλλους κανόνες από αυτούς του παρελθόντος. Εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια, με τους «δικούς μας» ανθρώπους θα πρέπει να ξεχαστούν οριστικά. Αποφάσεις που αποδεδειγμένα ζημιώνουν την Οργάνωση πλέον θα πρέπει να μεταβιβάζονται άμεσα στη δικαιοσύνη. Η μικροπολιτική ως πρακτική, που στήριξε εκλογικά την ανάδειξη κάποιων σε θέσεις ευθύνης στο παρελθόν επιβάλλεται να τεθεί στο περιθώριο. Υπάρχει ένα δεδομένο και δεν πρέπει να το αμφισβητεί κανείς. Μέσα από τις αποφάσεις στις προσεχείς συνελεύσεις των μελών τη ΕΑΣ και τις εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ. κρίνεται εν πολλοίς το μέλλον χιλιάδων αγροτών και των οικογενειών τους, Κρίνεται ο κόπος και ο ιδρώτας τους και η διαβίωση τους. Αυτό από μόνο του καθιστά την ευθύνη όλων τεράστια και επιβάλλει νέα νοοτροπία στη σκέψη και στη λειτουργία και προπαντός νέα πρόσωπα σε μυαλά, σε γνώση και σε τεχνογνωσία για να σώσουν το καράβι της ΕΑΣ που δείχνει να γέρνει…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γέρνει? Αυτο είναι ετοιμο να βουλιαξει...
Ποιος θα το σώσει?
Αυτοι (διοικητικοί και υπηρεσιακοί) που μέσα σε λίγο διάστημα έχασαν 2.000.000 ΕΥΡΩ?
Γιατί δεν φταίνε μόνο αυτοί που παίρνουν τις λάθος αποφάσεις, φταίνε και αυτοί που δεν αξιολογούν σωστά τους πελάτες και πουλάνε στον οποιοδήποτε χωρις εγγυήσεις.
Η μήπως έχουν πληρωθεί οι ροδακινοπαραγωγοί?
Από πού θα έρθει η ρευστότητα?
Η μήπως περιμένουν να την αποκτήσουν από την μεριδα που θα βάλει ο κάθε αγρότης που θα γινει μέλος της?

Ανώνυμος είπε...

Οι ενώσεις να πληρώσουν όλα τα χρέη τους, να γίνει έλεγχος σε όλους τους προέδρους των ενώσεων και να ελεγχθεί η φορολογική τους δήλωση πριν γίνουν πρόεδροι και τι έχουν μετά που φεύγουν, καθώς και των οικογενειών τους. Επίσης να ελεγχθούν από το 1981 και μετά. Φτάνει πια να ζείτε εσείς οι αγρότες σε βάρος μας. Ελευθερος Επαγγελματίας.