Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Θύμα επίθεσης από αδέσποτα σκυλιά έπεσε μαθητής. Μετέβη καθυστερημένα στην αίθουσα για να διαγωνιστεί στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Παραλίγο να του στοιχίσει την παρουσία του στις πανελλαδικές εξετάσεις το περιστατικό που συνέβη μέσα στη εβδομάδα με θύμα έναν μαθητή. Συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες και ενώ ο άτυχος νεαρός μετέβαινε στο σχολείο του δέχθηκε επίθεση από αδέσποτα σκυλιά με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί. Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε το σχολείο και ο μαθητής με συνοδεία καθηγητών μετέβη στο Νοσοκομείο όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ στη συνέχεια με αρκετή ώρα καθυστέρηση πήγε στο σχολείο όπου και συμμετείχε... στην γραπτή εξέταση, έχοντας ωστόσο υποστεί μια τεράστια ψυχολογική πίεση. Πάντως δεν είναι ούτε το πρώτο και όπως φαίνεται ούτε το τελευταίο περιστατικό που θα απασχολήσει στην πόλη των Γιαννιτσών που κινδυνεύει να μετατραπεί σε άσυλο αδέσποτων ζώων ορισμένα εκ των οποίων έχουν επικίνδυνες επιθετικές τάσεις…

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ. ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΦΕΡΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤ/ΤΟ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΛΙΓΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΡΑ ΑΠ'ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ. Ε, ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΠΗΓΕ!!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΑΣΣΜΕΝΟ ΤΟ ΣΚΥΛΙ, ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΑΡΚΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟ. ΤΕΛΟΣ!!!! ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΩΤΕΣ!. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ. ΑΝ ΟΧΙ, ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΕΧΩ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΩ ΑΠΟ Τ'ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΓΑΒΓΙΖΑΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ. ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕ ΞΥΛΟ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ.ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΗΜΙΛΙΠΟΘΥΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ, ΔΗΜΑΡΧΕ, ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Τ'ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι δεν είμαι τοσο πολιτισμενος σαν τον προηγούμενο συνδημότη. Θ'αρχίσω τις φόλες, και συγγνωμη απ'τους φιλόζωους. Αν τοσο ενδιαφέρονται ας τα μαζέψουν σ'ένα μέρος να τα φροντίζουν και να ηρεμησει η πόλη μας. Αν οχι ας τα μαζεύουν δηλητηριασμενα. Γλύτωσα στο παρα πέντε 3 φορές απ'τα δόντια τους αλλά εγώ ξέρω τι κρύος ιδρώτας μ'έλουσε και πόση ήταν η πίεση μου όταν άρχισαν να μου γαβγίζουν αγριεμένα και να μου δείχνουν τα δόντια τους. Φτάνει πια.Απ'τη στιγμή που ο Δήμος Πέλλας είναι βαθιά νυχτωμένος ας κάνουμε εμείς κάτι από μόνοι μας πριν γίνει το ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΚΟ. Οσο για τους ευαίσθητους φιλόζωους ήρθε καιρός να γίνουν και λίγο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ετοιμάζεται αγωγή ύψους... μαμούθ προς τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή για τα αδέσποτα. Ήδη είναι ενήμερος ο εισαγγελέας. Άλλη λύση δεν υπάρχει για να υπερασπιστούμε -και μάλιστα εν έτει 2013- από το αυτονόητο: ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Απολυτο δικιο εχουν οι 2 πρωτοι συνδημοτες που διαβασα τα σχολια τους!!!!!!!
Θα δωσω και μια αλλη πτυχη στο θεμα σκυλιων που αφορα τους δηθεν φιλοζωους που εχουν φυλακισμενα σκυλια σε διαμερισματα.Χρησιμοποιω τον ορο ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ γιατι αυτος ειναι που τα αντιπροσωπευει απολυτα.Γιατι οι δεσμωτες αυτων των σκυλων δεν μαζευουν τις ακαθαρσιες τους απο τους δρομους και τα πεζοδρομια!!!Καταννοω εν μερη την αναγκη τους να εχουν συντροφια εναν τετραποδο φιλο επειδη τις περισσοτερες φορες εχουν αποξενωθει απο τους ανθρωπους για χ λογους.Αλλα δεν καταννοω γιατι δεν τηρουν την νομοθεσια ως προς το θεμα της καθαριοτητος.
Επισης καλο θα ηταν ο Δημος να τοποθετησει επιτελους πινακιδες απαγορευσης εισοδου σκυλων στα λιγοστα παρκα της πολης μας.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι εθελοντής ζωόφιλος Γιαννιτσιώτης και συνεργάζομαι καθημερινά με το Δήμο στο πρόγραμμα «διαχείριση αδέσποτων ανά γειτονιά».
Στα ανωτέρω, άρθρο και σχόλια, έχω να σας ενημερώσω για τα εξής:

Ο σκύλος που δάγκασε τον μαθητή των πανελλαδικών, δεν ήταν αδέσποτος αλλά ανήκε σε ιδιοκτήτη, το γνωρίζει η γειτονιά του, το αρμόδιο τμήμα του Δήμου και ο κτηνίατρός του.
Εμείς οι εθελοντές με το Δήμο δίνουμε μάχη με τον ατελείωτο αριθμό των καθημερινά εγκαταλειμμένων ψυχών από συνδημότη της διπλανής πόρτας, τον κτηνοτρόφο, τον κυνηγό. Αυτόν που κρυφά το βράδυ πετά το ζωάκι που βαρέθηκε στο βουνό, τον σκουπιδότοπο κλπ, και στη συνέχεια είναι ο πρώτος που διαμαρτύρεται και απειλεί, επειδή βρίσκει το εγκαταλειμμένο, μπροστά του, στον πεζόδρομο, στο γυμναστήριο, στο σχολείο του παιδιού του.
Αντί λοιπόν να προχωρούμε σε βαρβαρότητες, σε λύσεις δίχως αποτέλεσμα γιατί αν οι φόλες έλυναν το πρόβλημα, θα είχε λυθεί μέχρι σήμερα ανά την Ελλάδα, ας γίνουμε περισσότεροι, ας συνταχθούμε με το Δήμο για τη διαχείριση των αδέσποτων σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Στους 15 μήνες συνεργασίας μου ως εθελοντής έχουμε προλάβει άπειρες εγκυμοσύνες, έχουμε εμβολιάσει όλα τα ζώα που κυκλοφορούν στα Γιαννιτσά σήμερα και σε όποια χωριά του Δήμου υπάρχουν εθελοντές, στειρώσαμε, εμβολιάσαμε, τσιπάραμε πάνω από 250 ζώα, έχουμε στείλει για υιοθεσία πάνω από 100 και συνεχίζουμε.
Να θυμάστε, στις πολιτισμένες χώρες ΕΕ: τιμωρείται από το Νόμο,(Ν4039/2012) η εγκατάλειψη ζώου, η φόλα, ο μόνιμος εγκλεισμός τους, η κακοποίηση.
Τα αδέσποτα δεν εξαφανίζονται με μαγική ράβδο, αλλά με τη συνεργασία όλων μας.

Ανώνυμος είπε...

Αντί να το παίζετε δικαστές μπορείτε απλά να μην παρατάτε τα ζώα σας!! Ω ναι!!! Και οι φιλόζωοι απλοί πολίτες είναι σαν εσάς!! Δε βλέπω να κουνάτε όμως το χεράκι σας να βοηθήσετε, αλλά προτιμάτε το φόνο και τα 15 λεπτά δημοσιότητας που σας αναλογούν!!! Βάλτε φόλες η διεύθυνση ip σας είναι περασμένη ήδη, ευχαριστούμε μας διευκολύνετε να σας βρούμε!! Επίσης το δήμαρχο ποιος τον ψήφισε; Τα αδέσποτα; Έλεος!!

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω πως ολοι αυτοι εχουν καποιο προβλημα και βρηκαν τωρα την ευκαιρια να το ικανοποιησουν.
Ο ενας θα βαλει φολες, ο αλλος θα ζητησει μαμουθ ποσα αποζημιωσης.
Ο μονος σωστος ειναι αυτος που λεει για την ακαθαρσιες που δεν τις μαζευουν οι ιδιοκτητες σκυλιων. Αυτο μαλιστα.
Οσο για το οτι τα σκυλια ειναι φυλακισμενα σε διαμερισματα. Εχει να προτεινει κατι ?
Να τα αφησουμε ελευθερα για να ειναι στους δρομους και να τα βρισκει αυτος και να τους ριχνει φολες? η
Να τα στειλουμε για ευθανασια ????? hη
Μηπως για πειραματα σε γιατρους και σε ιατρικα κεντρα.
Να βρουμε μηπως μερικους σαδιστες και να τους τα δωσουμε να παιξουν?
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ, Ο ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΦ ΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.
ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΦΙΛΟΖΩΟΣ.
ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Ο ΥΠΑΡΧΟΝ ΝΟΜΟΣ -ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ- ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΙΜΑ κλπ. ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΗ.
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΑΞΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ως συνήθως ο νεοέλληνας κοιτάζει τα αποτελέσματα των δικών του (επιλογών και αγανακτεί! Εσύ κάθαρμα που απειλείς με φόλες και ζητάς συγγνώμη από τους φιλόζωους, σου εύχομαι ολόψυχα πως, αν όντως το κάνεις. να βρεθεί κάποιος να σου ταίσει το δηλητήριο που έριξες. Και να μη σου ζητήσει και συγγνώμη. Αντί να κινητοποιηθείτε θετικά, να πιέσετε τον Δήμο σας να φτιάξει σωστά καταφύγια και προγράμματα στειρώσεων για τα αδέσποτα που οι ίδοι δημιουργήσατε αφήνοντας τα ζώα σας αστείρωτα, απειλείτε να τα αφανήσετε. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!! ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μαθαίνετε στα παιδιά σας να εγκαταλείπουν τα ζώα, να μετατοπίζουν τις ευθύνες τους αλλού, να αντιμετωπίζουν μια ζωή ως το παιχνιδάκι τους και στο τέλος να την σκοτώνουν επειδή λερώνει!!! Το κάθε επιθετικό αδέσποτο, ήταν κάποτε ένα ήρεμο δεσποζόμενο ζωάκι!!! Το φέρατε σε αυτή την κατάσταση και εξαπολύετε και απειλές από πάνω??? Και μετά τρέξτε φιλόζωοι και φιλοζωικές!!! Γιατί? Για να μαζέψουμε τη δική σας ανευθυνίτητα? Εσύ που λες για τις φόλες, εύχομαι να σου την πέσουν όλα τα αδέσποτα της περιοχής να έχουν και τροφή για κανά 3μηνο τέτοιος χοντρο........ που είσαι!! Βρήκατε ευκαιρία να βγάλετε τα κόμπλεξ σας και τα δολοφονικά σας ένστικτα!!! Ντροπή σας!!!

Όθων Μπόγρης είπε...

Προς τον ανώνυμο που απειλεί με μηνύσεις.
Μαντεύω ότι όταν ο κανακάρης σου πετάει κάτω το περιτύλιγμα της σοκολάτας, αυτό που κάνεις είναι να μηνύεις το δήμο για την έλλειψη καθαριότητας, σωστά?! Όταν ο "ζωόφιλος" γείτονας σου πετάει στο δρόμο τα κουτάβια που γέννησε η αστείρωτη σκύλα του, σιωπάς (γίνεσαι συνένοχος) αντί να τον καταγγείλεις και μετά απειλείς με μηνύσεις το δήμο, σωστά?!
Γνωρίζεις ότι άνθρωποι σαν το συνδημότη που "έσωσε" το παιδί σου με ξύλο είναι αυτοί που έχουν προκαλέσει τη όποια επιθετικότητα και φοβικότητα σε αυτά τα σκυλιά? Γνωρίζεις ότι μπορείς να σταματήσεις μια αγέλη σκυλιών χωρίς να φωνάξεις/χτυπήσεις/πιάσεις πέτρα? Αυτά, για αρχή.

Προς τον ανώνυμο που απειλεί με φόλες.
Μια μέρα θα καταλήξεις στη φυλακή χωρίς να έχεις καταφέρει τίποτα. Τα αδέσποτα θα συνεχίζουν να γεμίζουν τους δρόμους χάρη στο "ζωόφιλο" γείτονα που αναφέρω πιο πάνω. Πάλι καλά που υπάρχουν και ζωόφιλοι ΚΑΙ φιλάνθρωποι γείτονες στην περιοχή σου οι οποίοι στειρώνουν και φροντίζουν τα αδέσποτα μετριάζοντας το πρόβλημα. Παρότι είναι φιλάνθρωποι, μην περιμένεις να σου φέρνουν τσιγάρα στη φυλακή!

Προς τον ανώνυμο που ζητά το "αυτονόητο", την ασφάλειά του.
Μάθε να συνυπάρχεις με τα άλλα πλάσματα γύρω σου και να τα ανέχεσαι, ανθρώπους και άλλα ζώα, αν θες να έχεις ασφάλεια. Σου χω νέα, δεν σου ανήκει ο πλανήτης. Τα άλλα ζώα ξέρουν τον τρόπο να συνυπάρχουν, εσύ πάλι όχι.

Μπράβο στο ζωόφιλο και φιλάνθρωπο εθελοντή του προγράμματος "διαχείριση αδέσποτων ανά γειτονιά" για το, πάνω από όλα, φιλανθρωπικό του έργο.

Και πολύ σωστά, τα αδέσποτα δεν βγάζουν δημάρχους. Ούτε μπορούν να καθορίσουν την νοοτροπία μιας κοινωνίας. Ούτε φυτρώνουν στα δέντρα και μετά έρχονται να μας κατακτήσουν. Η ύπαρξη τους και η κατάστασή τους είναι 100% ευθύνη και έργο των "ανθρώπων".

Ανώνυμος είπε...

Λυπαμαι τους αλητες αμορφωτους που απειλουν τα ανυπερασπιστα ζωα...πραγματικα τους λυπαμαι για την απανθρωπια τους...πρωτιστως τους σιχαινομαι, αλλα τους λυπαμαι βαθυτατα...ουτε ανθρωποι ειναι, ουτε τα παιδια τους θα γινουν. αυτα τα αμορφωτα πλασματα μας δειχνουν γιατι η ελλαδα ειναι παντα πισω απο τις πολιτισμενες χωρες...

Ανώνυμος είπε...

O KYΡΙΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΖΩΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΤΟΥΣ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ,Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΗΜΟ 15.000 ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΚΡΟ ΖΩΟ.ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΜΕ ΦΡΙΚΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ,ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΔΩ.

ΚΑΤ είπε...

εσείς όλοι ονομα δεν έχετε η εκ προϊμοίου έχετε αντιληφθεί την ελλειψη πολιτισμού και την βαρβαρότητα των όσων θρασύδειλα εκφράζετε ? και σαφώς την ανικανότητα και την αδυναμία σας να αντιληφθείτε το "προβλημα" και να προτείνετε λύσεις σεβασμού για τους τετράποδους συνδικαιούχους και συγκατοίκους σας οι οποίοι στην τελική έχουν θυματοποιηθεί από κάποιους σαν ελλόγου σας .Τουλάχιστον να έχετε το λιγότερο την αξιοπρέπεια να υπογράφετε αυτά που λέτε

Unknown είπε...

Ο ανωνυμος αντρακλας που μιλαει για φολες να αφησει παρακαλω το ονομα του!Ως γνωστον η κακοποιηση ζωου διωκεται ποινικα!

Ανώνυμος είπε...

Σαφώς και δεν είναι λύση η θανάτωση των ζώων. Αλλά αν πάθει κάτι κάποιο από τα παιδιά σας και ας είστε και φιλόζωος τότε να πείτε και μπράβο στο σκυλάκι.Είμαι και εγώ θύμα σκύλου και αν ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σε μένα ή σε πολύ κοντινό μου άνθρωπο (βλέπε παιδί μου) θα γίνει η σφαγή του Δράμαλη.Και τότε σίγουρα θα έχω το ακαταλόγιστο βάσει του Ποινικού Κώδικα που όλοι εσείς οι δήθεν φιλόζωοι γνωρίζετε.Σας είπαν έναν νόμο και τρομοκρατείτε τον κόσμο.Για ρωτήστε κανένα δικηγόρο ή κανέναν δικαστή αν θα κάνει ζημιά στο παιδί και σκοτώσει το ζώο ο γονέας αν θα έχει ή όχι το ακαταλόγιστο.Δεν θα ήθελα ποτέ να μου τύχει κάτι τέτοιο αλλά προσωπικά την παραμικρή γρατζουνιά να κάνει αδέσποτο σε κάποιον κοντινό μου θα το κρεμάσω στην πλατεία Γκώνου Γιώτα ανάποδα

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ο τελευταίος ο ανώνυμος που μιλάς για κρέμασμα και άλλα ωραία δε γράφεις και το όνομα σου να το έχουμε υπόψιν; Μιας και είσαι σίγουρος πως θα έχεις το ακαταλόγιστο δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα, έτσι;
Άντε κάνε μας τη χάρη.

Κοζάρη Μαρία
Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών
Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Ανώνυμος είπε...

Καλά τι μανία με τα δικαστήρια έχετε εσείς που δηλώνετε ζωόφιλοι! Είνια πρόκληση να εκφράζεστε με απειλές, γιατί είστε εντελώς ίδιοι και ίδιες με αυτούς που εκφράζονται με απειλές κατά των ζώων.
Και για να μη τρελαθούμε εντελώς, δεν είστε εσείς υπεράνω όλων όσων δεν έχουν την ίδια εαισθησία με εσάς. Άλλος αγαπάει τα ζώα πολύ, άλλος λίγο, άλλος καθόλου. Είναι έγκλημα αυτό; Όπως και εσείς μπορεί να αγαπάτε λιγότερο τα παιδιά σας από κάποιον άλλο.
Αφήστε λοιπόν το ρόλο του δικαστή και αφωσιωθείτε στο σημαντικό σας έργο γιατί η ακρότητα είναι ίδια είτε αφορά εσας είτε τους άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και δεν είναι έγκλημα το να μην αγαπάει κανείς τα ζώα. Είναι προσωπική επιλογή του καθενός! Έγκλημα όμως είναι το να δρα κανείς σε βάρος των ζώων. Για να μη παρεξηγούμαστε.

Κοζάρη Μαρία
Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών
Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο "ΕΥΓΕ" σε όλους τους εθελοντές συνδημότες μου που διαχειρίζονται θέματα αδέσποτων ζώων. Άτομα που απειλούν ή κάνουν πράξη την κακοποίηση ή δηλητηρίαση ζώων είναι εν δυνάμει κακοποιοί και δολοφόνοι ανθρώπων. Δεν άκουσα κανέναν από αυτούς που πηγαίνουν τα παιδιά τους με το αυτοκίνητο στο σχολείο και το φροντιστήριο (ας γελάσω!!, λες και μόνο αυτοί έχουν παιδιά) να καταφέρονται εναντίον των ασυνείδητων που δεν στειρώνουν τα κατοικίδιά τους και όταν δημιουργούνται μικρές ζωούλες, τα πετάνε στους κάδους, στα σκουπίδια, σε αλάνες, στα γηπεδάκια, στο Φιλίππειο και όπου μπορεί να φανταστεί ο καθένας. Κι εμένα δάγκωσε το παιδί μου αδέσποτο, έπρεπε να κατηγορήσω το αδέσποτο γι' αυτό? Φιλόζωοι και εθελοντές του Δήμου Πέλλας και απανταχού, ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ! Ντροπή σ' αυτούς που δεν ξέρουν ποιον πρέπει να κατηγορήσουν, σ' αυτούς που δεν ρώτησαν και δεν απαίτησαν από το γείτονα που έχει το κατοικίδιο να το στειρώσει, να το εμβολιάσει, να του βάλει τσιπ, γιατί φοβήθηκαν να μη γίνουν κακοί. Σ' αυτούς που κοιτάζουν μόνο τη βόλεψή τους και κληρονομούν τις ιδέες τους και στα παιδιά τους, που καταλήγουν ίδια σαν αυτούς, που τα φοβούνται, τα κλωτσάνε, τα κακοποιούν, δεν τα δίνουν ένα κουτάκι με νερό να πιουν το καλοκαίρι. ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΖΩΟ-ΕΧΘΡΟΙ! Είστε αξιολύπητοι!
KIKH

Όθων Μπόγρης είπε...

Σε ποιο σημαντικό ΤΟΥΣ(?) έργο να αφοσιωθούν οι ζωόφιλοι? Ο νόμος θέτει υπεύθυνες τις τοπικές αυτοδιοικήσεις για τη διαχείριση των αδέσποτων (και αυτό ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο). Τοπική αυτοδιοίκηση = το σύνολο των δημοτών. Όλοι εσείς οι ανώνυμοι είστε δημότες κάπου, έτσι δεν είναι?!
Εγώ προσωπικά δεν δηλώνω ζωόφιλος και εκνευρίζομαι όταν με χαρακτηρίζουν ως τέτοιο. Υπάρχουν τόσοι δήθεν ζωόφιλοι, κατά συνέπεια δεν θέλω να ταυτίζομαι με αυτούς.
Δηλώνω όμως υπόχρεος απέναντι στο νόμο και υπόχρεος να προσαρμόζομαι και να συμβιώνω με άλλα είδη σε ένα περιβάλλον που ΔΕΝ μου ανήκει. Ονομάζεται, τα δικαιώματά μου σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα των άλλων (έμβιων οργανισμών), όπως αυτά ορίζονται από τους νόμους.
Έχω βρεθεί αρκετές φορές στο μέσον μιας "αγριεμένης" αγέλης, άγνωστα σε μένα σκυλιά, και δεν έχω δεχθεί ούτε γρατζουνιά. Χωρίς φωνές, χειρονομίες, ξύλο, πέτρες. Ως ευφυέστερο είδος και με την ικανότητα να επικοινωνώ και να συνεννοούμαι με το δικό μου ευφυέστερο είδος, θεωρώ ότι είναι αυτονόητο να μπορώ να επικοινωνώ με τα λιγότερο ευφυή όντα και να λύνω τα όποια θέματα τόσο με γνώμονα το δικό μου συμφέρον όσο και το δικό τους. Γίνεται! Είτε μου αρέσουν τα ζώα είτε όχι.
Εσείς οι ανώνυμοι τι δηλώνετε, πέρα από την πρόθεσή σας (κάποιοι) να παραβείτε το νόμο? Ή να απαιτείτε τα δικαιώματά σας χωρίς εσείς να συμμετέχετε στα κοινά προβλήματα? Για ποιο σημαντικό έργο ΤΩΝ ζωόφιλων μιλάμε? Είναι έργο ΟΛΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

κυρία Κοζάρη πήρατε και τίτλο?Όπως λέμε δηλαδή Σερ, Δον κτλ? Ε ρε τρόικα που θέλουμε

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε ή ανώνυμη των 9:41 (ακριβώς)κυρία δεν είμαι και ειλικρινά δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω σχετικά με το σχόλιο(;) σου. Υποθέτω πως έκανες χιούμορ.




Κοζάρη Μαρία
Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών
Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Ανώνυμος είπε...

δεσποινίδα μήπως?σας ακούγεται καλό?

Ανώνυμος είπε...

Αμάν αυτή η κοπροσκυλολαγνεία!!!Έλεος!!!