Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Επιτυχής η διαδικασία δωρεάς οργάνων που εξελίχθηκε στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Περιστατικό δωρεάς οργάνων εξελίχθηκε με επιτυχία στο Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Νοσοκομείου, η διαδικασία που ξεκίνησε προχθές Τρίτη και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας, περιελάμβανε τη δωρεά οργάνων (νεφρά και κερατοειδείς χιτώνες οφθαλμών) από νοσηλευόμενο ασθενή στη Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους οικείους του ασθενούς, τη συντονίστρια μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου, τα χειρουργεία του και κλιμάκιο ιατρών του Ε.Ο.Μ. (Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων), που προσήλθε και παρέλαβε τα όργανα.... Στην ίδια ανακοίνωση η διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί θερμά τους οικείους του ασθενούς χαρακτηρίζοντας την πράξη τους παράδειγμα προς μίμηση. Στη χώρα μας η δωρεά Οργάνων βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο, ωστόσο όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας δηλώνουν την επιθυμία τους να καταγραφούν επίσημα ως δωρητές, με σκοπό να δώσουν ελπίδα ζωής σε συνανθρώπους τους.

4 σχόλια:

GoodNightLeftSide είπε...

Και τα όργανα κατά πάσα πιθανότητα ταξίδεψαν στην Γερμανία.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο γελοίο ανθρωπακι είσαι ρε φιλε?Σε ανθρώπους πήγαμε τα όργανα.Πέθανε κ έδωσε Ζωη,Έχει καμία σημασία απο ποια χώρα ήταν οι ληπτες των οργάνων;

GoodNightLeftSide είπε...

Ανώνυμος 19 Ιουλίου 2013-11:08 μ.μ.
Σου επιστρέφω το σχόλιο περί γελοιότητας.
Έχεις διαβάσει τι έχουν υπογράψει στο Μνημόνιο 3 για την δωρεά οργάνων;
Ρίξε μια ματιά και μετά έλα να μου πεις ποιος είναι ο γελοίος και ποιος το ανθρωπάκι.

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβες τι σου ειπε ο απο πανω η κανεις τον χαζο?? Σε ΟΠΟΙΟΝ και να πηγαν τα οργανα σωσανε μια ανθρωπινη ζωη. Αυτο το καταλαβαινεις η εχεις κολησει με μνημονια σου?