Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ε όχι και προσβολή στον Τοπάλογλου … η απουσία των δημοτικών συμβούλων από την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου


Εντάξει η πολιτική σπέκουλα έχει και τα όρια της.. Αναφέρομαι στον τρόπο με τον οποίο ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Πέλλας επιχείρησε χθες να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τις συνεχείς αναβολές της συνεδρίαση του Δ.Σ. και να επιρρίψει ευθύνες σε όλους εκτός από το συνδυασμό του. Μάλιστα έβαλε και λίγοι συναίσθημα στο λόγο του για να γίνει πιο πειστικός αλλά είναι εμφανής πλέον η αδυναμία του να πείσει ακόμη και τους συμβούλους του. Το κακό είναι ότι σε αυτή την τακτική δεν αντιδρά όπως θα έπρεπε η αντιπολίτευση η οποία με τη συνεχή απουσία μελών της δίνει άλλοθι στον διαφαινόμενο διαμελισμό της πλειοψηφούσας παράταξης που όσο πλησιάζουν οι εκλογές παγιώνεται. Κατ αρχάς ήταν λάθος η αναβολή της συνεδρίασης ..... της περασμένης Δευτέρας όταν υπήρχε απαρτία. Ήταν λάθος γιατί παρά την ένταση που προκλήθηκε στην αίθουσα δεν υπήρξε κάποιο γεγονός που να δικαιολογεί την αναβολή. Αντίθετα το γεγονός που προκάλεσε τη αναβολή ήταν το επεισόδιο με την επίθεση κατά του αντιδημάρχου Στέφανου Τοπάλογλου από παράγοντα της Αναγέννησης, η οποία ωστόσο εκτυλίχθηκε εκτός του δημαρχείου. Μάλιστα μετ από λίγο όλοι επανήλθαν στις θέσεις τους και θα μπορούσε το συμβούλιο να συνεχίσει, παρά τις αιτιάσεις που έθεσαν ορισμένοι για συναισθηματική φόρτιση. Κατά δεύτερον αποτελεί ντροπή για το θεσμό η μη συγκέντρωση απαρτίας για την διεξαγωγή του από αναβολή Δ.Σ. δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και όλοι έχουν τις ευθύνες τους και περισσότερο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ο δήμαρχος Πέλλας που εκπροσωπεί το δήμο Πέλλας. Αυτός ο δήμαρχος που δήλωσε ότι αποτελεί προσβολή προς το πρόσωπο του Στέφανου Τοπάλογλου η απουσία συμβούλων από την συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης που είχε αναβληθεί λόγω μη απαρτίας. Μόνο που τη μομφή αυτή την απέδωσε στην αντιπολίτευση ξεχνώντας ότι από την πλειοψηφία εκείνη την ημέρα είχαν προσέλθει στην αίθουσα μόλις 16 σύμβουλοι (επί συνόλου 25) στην προβλεπόμενη από τον Κώδικα ώρα. Αντί λοιπόν να αναζητούν όλοι άλλοθι και δικαιολογίες για την αδυναμία τους να λειτουργήσουν θετικά και να προσφέρουν υπηρεσίες σε αυτό το δήμο, είναι καλύτερο να μαθαίνουν από τα λάθη και τις παραλήψεις τους μήπως και αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H αντιπολιτευση κανει χαβαλε με αυτους τους ανιδεους. Ρωταω ομως γιατι πειραχτηκε ο Ανδρεαδης??? Τοσο πολυ αγαπαει τον Τοπαλογλου??? Απο οτι ξερω η αγαπη του για τον Στεφανο ειναι" λιγο πιο μικρη απ'το συμπαν". Οσο για τους υποκριτες {Δημαρχος-Προεδρος Δ.Σ} που ηταν οταν ο αντιδημαρχος τους ετρωγε ξυλο??? ΣΑΣ ΜΑΘΑΝΕ ΟΛΟΙ ΡΕ... ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. Παρα ταυτα ομως ο Τοπαλογλου δεν εφταιγε σε τιποτα και η επιθεση εναντιον του ηταν αδικη.