Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Πιο σκληρός και από την Τροϊκα ο δήμος Πέλλας. Δέσμευση ΑΦΜ και κατασχέσεις οφειλετών προανήγγειλε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών.

Δεν ξέρω αν το γενικότερο πολιτικό και οικονομικό κλίμα που μας επηρεάζει όλους έχει επηρεάσει λίγο περισσότερο και τους διοικούντες στο δήμο Πέλλας, αυτό που ξέρω πάντως είναι ότι η χθεσινή δήλωση του αντιδημάρχου οικονομικών Αθανασίου Επιτροπάκη ξάφνιασε ακόμη και τους συμβούλους της πλειοψηφίας. Απαντώντας σε ερώτηση συμβούλου της αντιπολίτευσης σχετικά με τη δυνατότητα του δήμου είσπραξης των χρεών του, δήλωσε πως πλέον ο δήμος Πέλλας ξεκίνησε και θα συνεχίσει να δεσμεύσει στην Εφορία το ΑΦΜ των οφειλετών για χρέη έως 300 ευρώ, ενώ για μεγαλύτερα ποσά θα προχωρήσει σε κατασχέσεις. Μάλιστα επισήμανε ότι αυτό προβλέπεται και από τη νομοθεσία και πως ο δήμος αυτό που κάνει είναι.... να τηρεί τους νόμους. Η ήπια ωστόσο αντίδραση της αντιπολίτευσης, ανάγκασε στη συνέχεια πάντως τον δήμαρχο Πέλλας να «χρυσώσει το χάπι» λέγοντας πως ο αντιδήμαρχος απλά επανέλαβε τις οδηγίες του νόμου και συμπλήρωσε ότι η διαδικασία που ακολουθείται είναι αυτή της ρύθμισης των χρεών σε δόσεις από τους οφειλέτες, μια διαδικασία που έχει αποφέρει αρκετά έσοδα στο δήμο. Πάντως για καλό και για κακό κάντε μια βόλτα από την οικονομική υπηρεσία του δήμου όσοι χρωστάτε γιατί πότε δεν ξέρετε αν μια μέρα δεν σας χτυπήσει την πόρτα ο δικαστικός κλητήρας, η αν δεν μπορείτε να πάρετε φορολογική ενημερότητα γιατί δεν πληρώσατε τα δημοτικά τέλη…!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τόσα χρόνια στον δήμο μόνον οι ηλίθιοι πλήρωναν οι υπόλοιποι διαγράφονταν.
Ας δούμε αν το κάνει ο οικονομικών ή πιάσει την σβήστρα και αυτός.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΣΤΗΝ ΥΔΡΩ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ?? ΡΕ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΠΙΣΩ.