Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Δημόσια διαφωνία της Οργάνωσης μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Πέλλα για τη συμμετοχή της Θ. Τζάκρη στο ψηφοδέλτιο στην Πέλλα


Κάνουν λόγο για εσφαλμένη απόφαση της ηγεσίας του κόμματος και καλούν τους πολίτες να ψηφίσουν του υποψηφίους που προέκυψαν από τις καταστατικές διαδικασίες. 
    Να σώσει τα προσχήματα επιχειρεί η Οργάνωση μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πέλλας μέσα από ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τη διαφωνία της για τη συμμετοχή της Θεοδώρας Τζάκρη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Πέλλα. Μάλιστα κάνει λόγο για εσφαλμένη απόφαση της ηγεσίας αλλά παράλληλα καλεί τους πολίτες να στηρίξουν υποψηφίους που προέκυψαν από τις καταστατικές διαδικασίες που προηγήθηκαν σχετικά με την επιλογή τους. Η αλήθεια είναι ότι ο απλός ψηφοφόρος έχει κάθε δικαίωμα να προβληματιστεί, για το γεγονός ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από ένα κατ εξοχήν ριζοσπαστικό κόμμα (όπως δηλώνει), έδειξε παραμονές εκλογών, προσαρμογή σε πρακτικές των κομμάτων που κατήγγειλε και φόρτωνε σε αυτά όλα τα δεινά της χώρας. Γιατί δεν μπορείς να καταγγέλλεις .... τα κόμματα του κακού πολιτικού συστήματος, όταν εντάσσεις στα ψηφοδέλτια σου τους κορυφαίους εκφραστές αυτού του συστήματος. Η ανακοίνωση της Οργάνωσης μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Πέλλα αναφέρει τα εξής:
  Η οργανωμένη βάση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα με τα αρμόδια όργανά της (Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας, Συντονιστική Επιτροπή και Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών Γιαννιτσών) έγκαιρα -αλλά και μέχρι την τελευταία στιγμή- εξέφρασε τη ριζική της διαφωνία στο ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θεοδώρα Τζάκρη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.. Η διαφωνία μας αυτή οφειλόταν όχι σε προσωπικούς, αλλά σε καθαρά πολιτικούς λόγους, όπως πολλές φορές είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε τόσο στο λαό της περιοχής μας όσο και στην ηγεσία του κόμματος: Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε ότι η κ. Τζάκρη υπερψήφισε όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους, ήταν υφυπουργός στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, πολιτεύθηκε ως παραδοσιακός πολιτευτής της δεξιάς αντίληψης (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) για την πολιτική (πελατειακές σχέσεις, κοινωνική προβολή, προσωπικός εκλογικός μηχανισμός), ουδέποτε μέχρι τώρα έκανε αυτοκριτική για όσα υπηρέτησε τόσα χρόνια κ.λπ.. Παρ’ όλα αυτά, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σε πλήρη αναντιστοιχία με τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος στο νομό, αποφάσισε τη συμμετοχή της κ. Τζάκρη στο ψηφοδέλτιο. Θεωρούμε την απόφαση αυτή εσφαλμένη. Και την άποψή μας τη λέμε ξεκάθαρα και δημόσια, όπως επιβάλλει η υπεράσπιση της τιμής της Αριστεράς και της προσωπικής μας αξιοπρέπειας, καθώς και οι καθαρές και έντιμες σχέσεις της οργάνωσης με την κοινωνία της Πέλλας και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Παρ’ όλο δε που θεωρούμε σημαντικό το θέμα που προέκυψε, καθώς προκαλεί γενικότερα ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας και την πορεία του κόμματος, ζητήματα που αμέσως μετά τις εκλογές θα θέσουμε ξανά για συζήτηση, εν τούτοις, εν όψει της κρισιμότητας των περιστάσεων και της ελπίδας που αποτελεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την καθημαγμένη από τις πολιτικές των μνημονίων και της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου ελληνική κοινωνία, εμείς θα δώσουμε την εκλογική μάχη με όλες μας τις δυνάμεις, καλώντας τους πολίτες της Πέλλας να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και να επιλέξουν τους/τις άξιους/ες υποψήφιους/ες, που αναδείχθηκαν μέσα από τις καταστατικές διαδικασίες του κόμματος. 
Γιαννιτσά 9-1-2015 Η Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών και Φίλων του ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών

Δεν υπάρχουν σχόλια: