Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Νίκησε άγχος και αντιπάλους και παραμένει στην Α1 κατηγορία η γυναικεία ομάδα Χάντμπολ του Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών

   Στον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς η γυναικεία ομάδα Χάντμπολ του ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών κατάφερε χθες το απόγευμα, να πάρει τη νίκη κόντρα στην ΑΕΠ Πανόραμα εξασφαλίζοντας την παραμονή της στην Α1 εθνική κατηγορία. Η ομάδα των Γιαννιτσών παρουσιάστηκε αγχωμένη στο παιχνίδι αυτό, που ήταν το δεύτερο στη σειρά των play off και χρειάστηκε το δεκάλεπτο της παράτασης για να πάρει τη νίκη. Να θυμίσουμε ότι στον πρώτο αγώνα ο Μέγας είχε κερδίσει το περασμένο Σάββατο μέσα στη Θεσσαλονίκη την ομάδα του Πανοράματος με σκορ 29-25 και χρειαζόταν μια νίκη για να καθαρίσει την υπόθεση παραμονής. Στο πρώτο ημίχρονο ο Μέγας είχε μια ελαφρά υπεροχή και κυρίως με ατομικές προσπάθειες διατηρούσε το προβάδισμα 15-14 ημίχρονο. Στην επανάληψη .... οι φιλοξενούμενη ομάδα ανέβασε την απόδοση της και πέρασε μπροστά στο σκορ αλλάζοντας το σκηνικό στο Κλειστό Γυμναστήριο «Έλλη Μυστακίδου» που ήταν γεμάτο από φιλάθλους κάθε ηλικίας. Με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Μέγας κατάφερε να ισοφαρίσει και να περάσει και πάλι μπροστά χωρίς όμως να καταφέρει να διατηρήσει το προβάδισμα αφού οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν και οδήγησαν τον αγώνα στην δεκάλεπτη παράταση. Εκεί το πάθος και η πίστη για τη νίκη του Μέγα υπερίσχυσαν της φιλότιμης προσπάθειας των φιλοξενούμενων που είδαν την ομάδα των Γιαννιτσών να τελειώνει τον αγώνα με σκορ 33-30 εξασφαλίζοντας την παραμονή της στην Α1 κατηγορία. Αντίθετα η ΑΕΠ Πανόραμα από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία όπως και ο Εθνικός Κοζάνης που έχασε σε αντίστοιχο αγώνα από τον Αμύντα Αμυνταίου τον οποίο θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών διεκδικώντας την συμμετοχή στους προκριματικούς αγώνες στο Ευρωπαϊκό κύπελλο Challenge Cup. Μετά τον αγώνα οι παίκτριες του Μέγα γιόρτασαν την νίκη τους ανοίγοντας σαμπάνια κάτω από το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων που για μια ακόμη φορά γέμισαν τις κερκίδες στο κλειστό Γυμναστήριο. 
Τα δεκάλεπτα: 6-4, 11-8, 15-14 ημίχρονο. 19-20, 22-23, 28-28 κανονική περίοδος. 33-30 παράταση τελικό. Χωρίς λάθη οι διατητές: Πατιός- Τσιάνας. 
Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών (Πρ. Τούτσης Κων.): Παρασκευαϊδου Β., Παπαδοπούλου Α., Τσιτσούκη Ε. 7, Ιωαννίδου Ε., Βασιλειάδου Ε., Γιουλβανιδου Μ., Τρελλοπούλου Γ., Ανστασίου Ε. 3, Παπαδοπούλου Ι., Τροχίδου Χ. 3, Ξηρίδου Φ., Ζιάκα Ε., Ανδρίτσου Ο. 8, Παναγιωτίδου Α. 6, Φράγκου Δ. 6, Μαυροπούλου Χ. 
ΑΕΠ Πανόραμα (Πρ. Χριστοδουλίδης Τρ.): Αγγελάκη Χ., Καπανέλου Δ., Τσομπανίδου Χ. 2, Βογιατζή Ε. 1, Παπαβασιλείου Α. 2, Καραβέλη Λ., Ντελή Ε. 2, Ποιμενίδου Ε. 10, Καραβούδα Μ., Κακαβούκα Κ., Γιαννοπούλου Ε., Καλαπούτη Α., Κοτσίδου Ε. 10

Δεν υπάρχουν σχόλια: