Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Σήμερα στις 19:00 η εκδήλωση του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών με θέμα «Αφανείς Αγιορείτες στον Μακεδονικό Αγώνα»


Σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά, θα πραγματοποιηθεί η δέκατη εκδήλωση της 20ης περιόδου 2015 – 2016 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» με τη συνεργασία της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας με θέμα «Αφανείς Αγιορείτες στον Μακεδονικό Αγώνα» και ομιλητή τον κ. Παππά Βασίλειο, Δικηγόρο, Διδάκτωρ Ιστορίας, τ. βουλευτή.
Μια πρωτότυπη έρευνα του ομιλητή στην οποία αναφέρονται Μακεδονομάχοι, λαϊκοί, ρασοφόροι που προσέφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες στο Έθνος με ποικιλότροπες δράσεις. Αναδεικνύεται δε παράλληλα η ενεργός συμμετοχή τους,... με ξεχωριστή ευαισθησία και πατριωτισμό, σε κάθε εθνικοαπελευθερωτική κίνηση των Ελλήνων, με κορυφαία αυτή της Απελευθέρωσης του Αγίου Όρους (2 Νοε. 1912) από το ένδοξο ελληνικό πολεμικό μας Ναυτικό, που είχε ως αποτέλεσμα να διασφαλισθεί το εθνικό φρόνημα του ορθόδοξου κόσμου και να διασωθούν από εθνικές καταστροφές, καλλιτεχνικοί θησαυροί ανυπολόγιστης πνευματικής αξίας. Η Αγιώνυμη Πολιτεία του Άθω παραμένει η έσχατη κιβωτός των παραδόσεων και των ηθικών αξιών, το τελευταίο Περιβόλι του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: