Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Άλυτα τα προβλήματα των Μουσικών σχολείων επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού σχολείου Γιαννιτσών

Με την ευκαιρία των πανελληνίων κινητοποιήσεων της 7ης Νοέμβρη 2016 των μαθητών και των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων ο αντίστοιχος Σύλλογος  του Μουσικού σχολείου Γιαννιτσών με ανακοίνωσή του παραθέτει τα σημαντικότερα προβλήματα που χρονίζουν και μάλιστα χειροτερεύουν, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν:
«1.       Για μια ακόμα χρονιά, όπως κάθε χρόνο, λείπουν Καθηγητές Μουσικής  από τα Μουσικά Σχολεία. Φέτος μάλιστα, οι απουσίες είναι οι μεγαλύτερες από ποτέ. Απ’ότι φαίνεται δεν προβλέπεται να καλυφθούν πριν το Δεκέμβρη του 2016.....

2.       Για άλλη μία χρονιά τα μαθήματα στα παραδοσιακά όργανα γίνονται χωρίς αναλυτικό πρόγραμμα και κατάλληλα συγγράμματα.
3.       Για ακόμα μία χρονιά οι μαθητές κάνουν μάθημα σε σχολεία απαράδεκτα, ενεργοβόρα και αφιλόξενα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Μουσικό Γιαννιτσών, που στεγάζεται σε λυόμενα και σε δύο δανεικές αίθουσες από το 2ο Γυμνάσιο, που και αυτές δεν επαρκούν για τη στέγαση των μαθητών του.
4.       Τα βιβλία μουσικής και τα ξενόγλωσσα του Λυκείου αγοράζονται από τους μαθητές και επιβαρύνουν τις οικογένειες μας.
5.       Για άλλη μια φορά και αυτή η Κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, εξαπάτησαν γονείς και παιδιά υποσχόμενοι πιστοποίηση σπουδών, στα μουσικά μαθήματα μέσα από Πανελλαδικές εξετάσεις όπως ο νόμος ορίζει.»
Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία αποτελούν κοιτίδες πολιτισμού. Επειδή θεωρούμε πως ο πολιτισμός είναι η ψυχή του λαού μας,  αγωνιζόμαστε να τον κρατήσουμε ψηλά στη συνείδησή μας. Γι αυτό μαζί με τους μαθητές και το σύλλογο διδασκόντων διαμαρτυρόμαστε για τη συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση και ζητάμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: