Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Ο δήμαρχος Πέλλας στη «Σύνοδο των δημάρχων ευρωπαϊκών πόλεων εναντίον του βίαιου εξτρεμισμού».

Στο Ρόττερνταμ βρίσκεται ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος αποδεχόμενος την πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (CoE), του Δικτύου Πόλεων για την Αστική Ασφάλεια (Efus) και του δημάρχου του Ρόττερνταμ, για  την συμμετοχή του στη «Σύνοδο των δημάρχων ευρωπαϊκών πόλεων εναντίον του βίαιου εξτρεμισμού» - Summit of Mayors “Alliance of European Cities against Violent Extremism”.
Πρόκειται για την ετήσια συνάντηση του δικτύου κατά την οποία θα καταγραφεί η εμπειρία των δημάρχων στις δικές τους πόλεις και θα ενθαρρυνθεί η προώθηση ....
ενός μόνιμου διαύλου επικοινωνίας των ευρωπαϊκών πόλεων πάνω στα θέματα διαπολιτισμικού και διαθρησκευτικού διαλόγου.
Η συνεδρίαση που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα  στο Ρόττερνταμ, θα δώσει την ευκαιρία να συζητηθούν οι σημαντικές εξελίξεις σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη. Παράλληλα θα παρέχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανταλλαγή εμπειριών όσον αφορά στις τοπικές πρωτοβουλίες πρόληψης εναντίον του εξτρεμισμού.
Κατά τη διάρκεια της συνόδου η πόλη του Ρόττερνταμ θα οργανώσει επισκέψεις για τους συμμετέχοντες σε περιοχές που μελετά και δρα προληπτικά (study visits) για να παρουσιάσει τις ενέργειές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: