Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Κέντρο Πρόληψης Ν. Πέλλας "Οραμα¨. 2η Ομιλία στην Αριδαία:«Καλή χρήση του Διαδικτύου»

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 - 20:00 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Καλή χρήση του Διαδικτύου» με εισηγητή τον κ. Γιόρτσο Γεώργιο, Διευθυντή ΙΕΚ Αριδαίας.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής νέων αλλά και μεγαλύτερων περιλαμβάνει ολοένα και περισσότερες ώρες ενασχόλησης με το Διαδίκτυο και τις εφαρμογές που «τρέχουν» σε αυτό. Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (facebook, twitter κλπ), δικτυακά παιχνίδια, ηλεκτρονικές αγορές, σύναψη «ηλεκτρονικών σχέσεων-γνωριμιών», ….
όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα υπέρ-ελκυστικό «κόσμο» εικονικής πραγματικότητας όπου τα προβλήματα εξαλείφονται (τουλάχιστον παροδικά) και η δικτυακή απομόνωση δίνει την ευκαιρία τόσο στους δυνατούς όσο και στους πιο ευάλωτους χαρακτήρες να εκτονώσουν την πίεσή τους παραμένοντας όλο και περισσότερο «συνδεδεμένοι» - «connected».
Ως πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα εθισμού στο internet, καταγράφονται οι περιπτώσεις εφήβων που κλέβουν τους γονείς τους για να πάνε σε internet καφέ, ενός μαθητή που έπειτα από 30 ώρες πάνω από ένα κομπιούτερ δεν μπορούσε να θυμηθεί πού είναι το σπίτι του, καθώς κι εκείνο ενός παιδιού που δεν έπινε νερό και έπαθε αφυδάτωση λόγω της εξάρτησης από το διαδίκτυο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο  23810-51174  ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης www.kporama.gr.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: