Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Η Ομάδα Αλληλεγγύης Γιαννιτσών κάνει έκκληση για προσφορά αγαθών

  Ακούμε καμιά φορά στις ειδήσεις ότι βρέθηκε μετά από πολλές ημέρες στο σπίτι του νεκρός ένας ηλικιωμένος ή ότι κάποιος πέθανε από τις αναθυμιάσεις του μαγκαλιού, αφού δεν είχε άλλη θέρμανση στο σπίτι του, ή ότι ένας τρίτος έψαχνε για φαγητό στον κάδο των σκουπιδιών ή ότι … και «πέφτουμε απ’ τα σύννεφα» κι αναρωτιόμαστε «Μα κανείς συγγενής, γείτονας, συμπολίτης δεν νοιάστηκε γι’ αυτούς τους ανθρώπους, δεν έδωσε ένα χέρι βοήθειας; Τόση αδιαφορία πια;».
Για να μην αναρωτηθούν, λοιπόν, κι άλλοι για εμάς, τους γείτονες και συμπολίτες, αν κάτι παρόμοιο ακουστεί για τον τόπο μας και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι, μπορούμε να ευαισθητοποιηθούμε ...
λίγο για κάποιες πολύ συγκεκριμένες και απόλυτα εξακριβωμένες περιπτώσεις συνανθρώπων μας, που ζουν δίπλα μας σε συνθήκες ακραίας φτώχειας αλλά και αξιοπρέπειας, που δεν τους επιτρέπει να την κάνουν δημόσιο θέαμα.
Χωρίς να είναι απαραίτητο να αναφερθούμε ειδικότερα στις συγκεκριμένες αυτές περιπτώσεις που έπεσαν στην αντίληψή μας, λέμε ότι χρειάζονται (όσο το δυνατό γρηγορότερα):
1. Τρόφιμα (λάδι, γάλα, ζυμαρικά, όσπρια, φρούτα, αλεύρι, ζάχαρη, μπισκότα, τυρί, νωπό κρέας ή κοτόπουλο κ.λπ.), είδη ατομικής καθαριότητας (σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες κ.λπ.) και απορρυπαντικά.
 2. Κουβέρτες, σεντόνια (μονά και διπλά) και παπλώματα.
 3. Ένα τραπέζι, καρέκλες, κρεβάτια, ντουλάπια, μοκέτες ή παλιά χαλιά.
 4. Ένα μικρό ψυγείο.
5. Ένα φουρνάκι με «μάτια».
 6. Ρούχα και παπούτσια (για παιδιά –αγόρια και κορίτσια- από τριών μέχρι δεκαοκτώ ετών).
 7.  Παιχνίδια (και επιτραπέζια) και βιβλία (για παιδιά και εφήβους).
 Όποιοι και όποιες μπορούν, ας βοηθήσουν.
Αλληλεγγύη για όλους.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23820 24064, 6976640587.

Δεν υπάρχουν σχόλια: