Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

12ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» - Τελετή Αφής Φλόγας του Μαραθωνίου

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου, το Σάββατο 1 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί τελετή Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας και θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία.
Το τελετουργικό της εκδήλωσης :
Σάββατο 1 Απριλίου 
 Ώρα 11:00  Υποδοχή κοινού  και  επισήμων
11:30    Έναρξη τελετής - Εθνικός ύμνος
Αφή της Φλόγας του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»
11:35  Χαιρετισμός του Δημάρχου Πέλλας, Γρηγόρη Στάμκου ....

Χαιρετισμός της προϊσταμένης Εφορίας Αρχαιοτήτων Πέλλας, Ελισάβετ Τσιγαρίδα
Χαιρετισμός Υπευθύνου Οργανωτικής Επιτροπής
11:40  Πολιτιστικό πρόγραμμα
11:55  Παράδοση Φλόγας στους  Λαμπαδηδρόμους
12:00  Εκκίνηση Λαμπαδηδρομίας
 Το βωμό θα ανάψει o μαθητής Βαγγέλης Βρόντζος, με τον δάσκαλο - δρομέα μεγάλων αποστάσεων Γιώργο Χρυσοστομάκη  και τον συνοδό τους Δημήτρη Σπυρίδη, για την συμμετοχή και τον τερματισμό τους στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας στα 10χλμ.
Το πολιτιστικό πρόγραμμα της τελετής έχουν επιμεληθεί οι σπουδαστές  του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου με υπεύθυνη την κ. Μάχη Κυπραίου. Στην εκδήλωση συμμετέχει η φιλαρμονική του Δήμου Πέλλας.
Η Λαμπαδηδρομία μέσα στην Πέλλα θα πραγματοποιηθεί από τους μαθητές του γυμνασίου της Πέλλας. Αλλαγές Λαμπαδηδρόμων θα γίνουν στο Μουσείο, στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου -στην εκκίνηση του μαραθωνίου- και στην είσοδο του χωριού.
Η ΠΕΛΛΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
Σάββατο 1 Απριλίου, ώρα 7.00μμ
      Ο  δήμος Πέλλας σε συνεργασία με τον  μορφωτικό όμιλο Πέλλας “Η Αρχαία Πέλλα” και τον πολιτιστικό σύλλογο Πέλλας  “Η Ανατολική Ρωμυλία”  προετοιμάζει την “γιορτή” του μαραθωνίου, το Σάββατο 1 Απριλίου ώρα 7:00 μμ στο χώρο της εκκίνησης. Οι σύλλογοι θα παρουσιάσουν τα χορευτικά τους τμήματα, θα επιμεληθούν τα τοπικά εδέσματα που θα προσφερθούν στους  επισκέπτες και θα ακολουθήσει χορός για όλους. Προσκεκλημένοι όλοι όσοι θέλουν να παραβρεθούν και να συμμετέχουν στην γιορτή  του μαραθωνίου.
Εκκίνηση12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»
Κυριακή 2 Απριλίου,  ώρα 8.00πμ
 Ο 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» , θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου, με τη συμμετοχή δρομέων από όλο τον κόσμο. Η εκκίνηση της διαδρομής των 42.195μ, θα γίνει στην Πέλλα, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις 8.00 πμ.

ΔΡΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ  1.000μ
Κυριακή 2 Απριλίου, ώρα 8.15πμ
     Συμβολικό αγώνα  1.000 μ. διοργανώνει ο δήμος Πέλλας αμέσως μετά την εκκίνηση του μαραθωνίου για παιδιά και  ενήλικες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο εκκίνησης του μαραθωνίου στις 7.30πμ και αφού παρακολουθήσουν την εκκίνηση του 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου, θα λάβουν θέση κάτω από την αψίδα για το δικό τους αγώνα.
 Στα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια και διπλώματα συμμετοχής .

Δεν υπάρχουν σχόλια: