Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Εξιχνιάσθηκαν πολυάριθμες κλοπές μεταλλικών αντικειμένων και καλωδίων χαλκού από αγροκτήματα στην Πέλλα

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών μεταλλικών αντικειμένων και καλωδίων χαλκού που διαπράχθηκαν σε προγενέστερο χρόνο από αγροκτήματα σε περιοχές της Πέλλας.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών ηλικίας 54 και 47 ετών, για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος αντίστοιχα.
Ειδικότερα, από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, μέχρι στιγμής προέκυψε, ότι ...
ο 54χρονος, κατά το χρονικό διάστημα Δεκέμβριο του 2016 έως και Φεβρουάριο του 2017 διέπραξε 8 κλοπές από κτήματα αγροτικών περιοχών, απ’ όπου και αφαίρεσε μεταλλικά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στην άρδευση και χάλκινα καλώδια.
Η συνολική αξία των κλοπιμαίων σύμφωνα με εκτιμήσεις των ιδιοκτητών ανέρχεται στις 3.100 ευρώ.
Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο προαναφερόμενος με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος επεξεργαζόταν τα κλεμμένα αντικείμενα προκειμένου να φαίνονται παλαιά και μη λειτουργικά και στη συνέχεια  τα μεταπουλούσε σε επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Πέλλας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 54χρονου, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων τα οποία και αποδόθηκαν, καθώς και διάφορα εργαλεία που χρησιμοποίησε για την διάπραξη των κλοπών.
Σημειώνεται ότι ο 54χρονος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: