Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" του δήμου Πέλλας για τους συμβασιούχους


 Ανακοίνωση

 H «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πέλλας»  για τις απολύσεις συμβασιούχων 
 Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέλλας η   «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πέλλας» με την εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο Παπαδοπούλου Ολυμπία πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους υπό απόλυση συμβασιούχους της καθαριότητας των Δήμων, που η πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου Πέλλας απέρριψε.
Στην ίδια “ρότα” αντιμετώπισης των συμβασιούχων εργαζομένων στη καθαριότητα με απολύσεις - ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες που αφορούν την καθημερινότητα,....
αλλά και την υγεία των συνδημοτών μας - προσχωρεί και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας, υιοθετώντας την πρακτική ακύρωσης της παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα  και ουσιαστικά στην απόλυσή τους.

Το καθεστώς ομηρείας των εργαζομένων, με τις λεγόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής της ΕΕ με τις σχετικές Οδηγίες της από το 2001. Εξυπηρετούνται μ'αυτές και οι “τοπικοί άρχοντες” κάθε Δήμου - όπως και της Πέλλας - δημιουργώντας δεξαμενή μισοαπασχολούμενων και αξιοποιώντας την κάθε φορά εκβιαστικά σαν εκλογική πελατεία.

Αυτήν την πολιτική υλοποιεί και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΑΖ-ΑΝΕΛ – όπως και οι προηγούμενες - χωρίς να δίνει λύση στο πρόβλημα  υποσχόμενη προσλήψεις μόνο 2.500 εργαζομένων και θυσία στο βωμό της ανεργίας 10.000  νέους απολυμένους.

         Αυτό που σήμερα εμφανίζεται σαν γόρδιος δεσμός στη σχέση εργασίας των συμβασιούχων, είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να προωθηθούν σχέδια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.Ο χώρος της καθαριότητας και η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί πολλά υποσχόμενο κλάδο επενδύσεων για μονοπωλιακούς ομίλους.
          Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν να επενδύσουν, αφού τα σκουπίδια είναι για τα επιχειρη-ματικά συμφέροντα θησαυρός. Ηδη έχει εξαγγελθεί πακτωλός κονδυλίων στο ιδιωτικό κεφάλαιο από την Ε.Ε και εθνικούς πόρους ,για την διαχείριση των απορριμμάτων. Ο εθνικός σχεδιασμός διαχείρισης  αποβλήτων προβλέπει συμπράξεις δημόσιου με ιδιωτικό τομέα. Ανά την Ελλάδα έχουν υπογραφεί σχετικές συμβάσεις.
        Το κόστος διαχείρισης θα το επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά, που θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένα δημοτικά τέλη και περιβαλλοντικούς φόρους.
         Η αποκομιδή των σκουπιδιών είναι αρμοδιότητα επιμερισμένη στους Δήμους και επιβάλλεται να εξασφαλίζεται από αυστηρά δημόσιες υποδομές, με κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, στελεχωμένες από μόνιμο προσωπικό.
        Φαίνεται ξεκάθαρα στον τομέα της αποκομιδής των απορριμάτων πως σίγουρα ανθυγιεινή είναι η πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων, που στηρίζουν τις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις, το «μικρό & επιτελικό κράτος», που τσακίζει μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα.
          Καλούμε σαν “Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πέλλας” τους συνδημότες μας να μην πέσουν στην παγίδα της διαίρεσης και του κοινωνικού αυτοματισμού, που γίνεται κάθε φορά το βολικό εργαλείο, για να εφαρμοστεί η αντιλαϊκή πολιτική.
          Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων συμβασιούχων των Δήμων για :
Καμιά απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να επιστρέψει η τροπολογία πίσω ως απαράδεκτη.Καμία ιδιωτικοποίηση στον τομέα της καθαριότητας και της διαχείρισης των απορριμμάτων.
                             

                                                          Για την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πέλλας»

                                                                               Παπαδοπούλου Ολυμπία
                                                                              Δημοτική   Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: