Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

«Μια εβδομάδα Θέατρο! Από τον Αλέκο Σακελλάριο στον Άντον Τσέχωφ»

 Μια δημιουργική καλλιτεχνική συνεύρεση ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων πραγματοποιείται από 16-24 Αυγούστου στο Θέατρο Γαβαλιώτισσας.
Στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνει και φέτος το Εδεσσαϊκό Θέατρο, άνθρωποι με ανησυχίες, σκέψεις, θέσεις, μεράκι και πολύ κέφι, μοιράζονται τις αγωνίες τους, ενώνουν την κοινή τους αγάπη για το θέατρο. Αγάπη ανιδιοτελής και αγνή, γιατί κρύβει άγνοια, περιέργεια, τόλμη και επιθυμία να ποτιστεί η ψυχή.
Συναντούνται για να συνομιλήσουν για το πώς ορίζουμε τη μνήμη, αυτόν τον μηχανισμό που μετατρέπει τον χρόνο σε αναμνήσεις και για το πως τα ίχνη της μνήμης αποτυπώνονται πάνω ...
στον καμβά που ονομάζουμε ζωή, ψυχή και σώμα.  Μια μικρή κοινότητα στήνεται επί σκηνής,  ένα γαϊτανάκι από ηλικίες, χαρακτήρες, προσωπικότητες και ιδιότητες, ξαναγνωρίζουν τον εαυτό και το σώμα τους, δημιουργούν συνθήκες και σχέσεις. Η θεατρική σκηνή γίνεται πεδίο έκφρασης γι’ αυτούς καθώς έχουν μέσα τους την ανάγκη να αφήσουν πάνω σ’ έναν απλωμένο καμβά τα δικά τους ίχνη από χρώμα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό καλλιτεχνικό μωσαϊκό.

Πρόγραμμα Παραστάσεων

Πέμπτη 17/08 «ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ» Διασκευασμένα διηγήματα του Anton Chekhov σε σκηνοθεσία Αννέτας Γόδου από τη Θεατρική ομάδα Περίκλειας Αλμωπίας
Παρασκευή 18/08 «ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΣΑΡΑΝΤΑΡΑ» των Α.Σακελλάριου-Χ.Γιαννακόπουλου σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγεωργιάφη από τον Πολιτιστικό Θεατρικό Σύλλογο Αλμωπίας «Έκφραση»
Σάββατο 19/08 «ΦΟΝΙΣΣΑ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία και αφηγηματική προσέγγιση Βούλας Αργυράκη
Κυριακή 20/08 «ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΝΑ ΣΥΖΕΙ;» του Lawrence Casler σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Ίτσκου από τη Θεατρική ομάδα «Σανίδι» του Εκπολιτιστικού-Αθλητικού Συλλόγου Ημαθίας «Πήγασος»
Δευτέρα 21/08 «ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ» των Α.Σακελλάριου-Χ.Γιαννακόπουλου σε σκηνοθεσία Διονύση Καρολίδη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βέροιας «Προμηθέας»
Τρίτη 22/08 «ΚΟΚΚΑΛΑ» του Ανδρέα Φλουράκη από τη Νεανική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου
Τετάρτη 23/08 «ΨΕΜΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ» του Anthony Neilson σε σκηνοθεσία Φώτη Πυριτίδη από τη Θεατρική ομάδα Σκύδρας «Ήθος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: