Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Νομαρχιακό Τμήμα Πέλλας «9 Σεπτέμβρη Διαδήλωση στα Εγκαίνια της Δ.Ε.Θ.»

Στις 8 και 9 Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη τα συνδικάτα και όλοι οι εργαζόμενοι ετοιμάζουμε αγωνιστικό απεργιακό διήμερο, σαν απάντηση στα μέτρα που αποφασίζει και υλοποιεί η κυβέρνηση. Στις 8 Σεπτέμβρη απεργούν και διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ και την επόμενη μέρα στα εγκαίνια της ΔΕΘ, όλοι οι εργαζόμενοι.
Τις ίδιες ημέρες στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει για το δικό του “success story” του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης και της εξόδου στις αγορές. Για την εφαρμογή δηλαδή των βάρβαρων μέτρων του τέταρτου μνημονίου και την προετοιμασία ενός ....
καινούργιου για την τρίτη αξιολόγηση. Ετοιμάζουν νέο πακέτο με 113 προαπαιτούμενα μέτρα για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δανειστών. Συνδικαλιστικό νόμο που να βάζει εμπόδια στις απεργίες, επανυπολογισμό και άρα μειώσεις συντάξεων, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Όλα αυτά με την παρουσία του Γάλλου προέδρου Μακρόν, ο οποίος ανακοίνωσε μια νέα «μεταρρύθμιση» εργατικού κώδικα που φέρνει εργασιακό μεσαίωνα στους Γάλλους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία που ρίχνονται πρώτοι στη μάχη στις 8 Σεπτέμβρη δεν είναι μόνοι τους. Παλεύουν για ίδια αιτήματα με όλους τους εργαζόμενους και είμαστε στο πλευρό τους. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που τον Ιούλιο απέργησαν για να μην περάσουν 10.000 απολύσεις συμβασιούχων και ανάγκασαν την κυβέρνηση να κάνει πίσω, τώρα μπορούν να ξαναπιάσουν το νήμα του αγώνα μια που έχουν τα ίδια αιτήματα. Το ίδιο και οι εκπαιδευτικοί που απαιτούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τα δημόσια σχολεία. Είναι αναγκαίο και μπορούμε να φτιάξουμε ένα πλατύ αγωνιστικό και απεργιακό κίνημα σε Παιδεία, Υγεία και Δήμους, σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στις περικοπές, που τσακίζουν τις ζωές εκατομμυρίων εργαζόμενων και διαλύουν κάθε κοινωνική πρόνοια.

Στις 9 Σεπτέμβρη, ημέρα εγκαινίων της ΔΕΘ, οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης θα πλημμυρίσουν από διαδηλωτές και η επιτυχία της διαδήλωσης θα δώσει ώθηση σε όλες τις μάχες που θα ανοίξουν από Σεπτέμβρη σε κάθε χώρο δουλειάς. Για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα των μνημονίων και να μην τολμήσει να φέρει η κυβέρνηση νόμο για την απαγόρευση των απεργιών.

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και θα ναυλώσει πούλμαν για τη μετακίνηση των εργαζομένων από το Νομό Πέλλας το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στη διαδήλωση της Δ.Ε.Θ.. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης.

Αναχώρηση από Έδεσσα μπροστά από το Διοικητήριο ώρα 15:30 και από τα Γιαννιτσά μπροστά από το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο ώρα 16:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: