Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Κάλεσμα για συμμετοχή στις δράσεις της ΓΣΕΕ εν'οψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Περιφ Ενότητας Πέλλας σε  συνεδρίαση της, την Δευτέρα 28 Αύγουστου, αποφάσισε ομοφώνα την συμμέτοχη  στις δράσεις της ΓΣΕΕ εν όψη της ΔΕΘ.
 Καλούμε όλα τα μέλη της οργάνωσης μας  και τους εργαζομένους της Πέλλας να συμμετέχουν στις 9 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Σάββατο, στις 6 το απόγευμα στο Αγωνιστικό Συλλαλητήριο και την  πορεία στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη.
Όλα τα μεγάλα και σημαντικά εργασιακά θέματα που έχουν εξαθλιώσει τον κόσμο της εργασίας, εκκρεμούν και συνεχίζουμε να τα διεκδικούμε.
Τα εργασιακά μας δικαιώματα ....
έχουν λεηλατηθεί τα τελευταία επτά χρόνια και θέλει αγώνα, συμμετοχή και υπευθυνότητα για να επανέλθουν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία σε ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο.
Οι κινητοποιήσεις, με αφορμή τα εγκαίνια της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στις 9 Σεπτέμβρη 2017, αποτελούν την αφετηρία μιας νέας αγωνιστικής πορείας των συνδικάτων, με στόχο την υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων  και της  ανατροπής των μνημονικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων και τη διεθνή καπιταλιστική επιτροπεία.

Διεκδικούμε
 Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών δια¬τάξεων
 Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα.
  Κοινωνική ασφάλιση με την εγγύηση του Κράτους στη χρηματοδότηση, στη μακροχρόνια βιωσι¬μότητα και στην κοινωνική αποτελεσματικότητα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
 Αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας,
 Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, κατάργηση εμπλοκής Κράτους στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού/ημερομισθίου, καθολικότητα αμοιβών και όρων εργασίας ΕΓΣΣΕ, επέκταση ΣΣΕ, ολική μετενέργεια, αρχή της εύνοιας, άμεση επαναφορά των κατώτατων αμοιβών και των προσαυ-ξήσεων προϋπηρεσίας – Κατάργηση 6ης Π.Υ.Σ.
 Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό
 Ενίσχυση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές).
 Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων
Στελέχωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του πρ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ- ΕΦΚΑ
Όσοι συνάδελφοι θέλουν να μεταβούν στο συλλαλητήριο με το πούλμαν να
απευθυνθούν στα γραφεία του εργατικού κέντρου για να δηλώσουν συμμετοχή έως την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου  και ώρα 1400 ή στα τηλέφωνα 2382022153και 6932393043

Δεν υπάρχουν σχόλια: