Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές στο 5ο δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών «Πηνελόπη Δέλτα»

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών «Πηνελόπη Δέλτα», ενημέρωση και εκπαίδευση στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση  150 μαθητών και εκπαιδευτικών, των συστεγαζόμενων Δημοτικών σχολείων 5ου και 10ου , από τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό Kids Save Lives - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές.
Πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων με ευαισθησίες προς την ανθρώπινη ζωή και ισχυρή πίστη στην κοινωνία των πολιτών που εργάζονται για την αναβάθμιση της αναζωογόνησης στον τόπο μας.
Ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός ...
  KIDS SAVE LIVES συσπειρώνει, ενθαρρύνει  και κινητοποιεί ανθρώπινο δυναμικό, εστιάζοντας στην εκπαίδευση μαθητών σχολικής ηλικίας στην αναζωογόνηση, τις πρώτες βοήθειες σε επείγουσες για την ζωή καταστάσεις, την πρόληψη από παιδικούς τραυματισμούς αλλά και την χρήση και διάδοση  αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (AEDs) σε σχολεία και δημόσιους χώρους.
Οι μαθητές με μεγάλο και αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν το σεμινάριο και εκπαιδεύτηκαν στην ΚΑΡΠΑ και στην παροχή Πρώτων Βοηθειών.
Άμεσος στόχος του σχολείου είναι η απόκτηση εξωτερικού απινιδωτή με σκοπό να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο μας, μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια, μέσω επαγγελματιών Διασωστών του ΕΚΑΒ και η σωτηρία ανθρώπινων ζωών.
Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση αυτού του στόχου μπορούν να επικοινωνήσουν με το σχολείο στο τηλ. 2382022488 κ. Αλβανός Κων/νος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: