Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

8 Μάρτη - Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών

Μήνυμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πέλλας 
 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών,  ημέρα με διεθνές και ξεκάθαρο αγωνιστικό περιεχόμενο, η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικου Κέντρου Πέλλας  τιμά τις εργάτριες και συνδικαλίστριες που αγωνίστηκαν για τα Εργασιακά, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά δικαιώματα των γυναικών.
Δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα που ξεκίνησαν εκείνες γιατί είναι πολλά αυτά που πρέπει να κατακτήσουμε. Γιατί είναι πολλά αυτά που κατακτήσαμε και απειλούνται.
Γιατί έχει οξυνθεί η βία κατά των γυναικών, η επιδείνωση ....
των εργασιακών συνθηκών των γυναικών, οι απολύσεις εγκύων και η αύξηση της επισφάλειας, ο σεξισμός και η πατριαρχική αντεπίθεση στα δικαιώματα των γυναικών και στην ισότητα των φύλων. Γιατί εξακολουθούμε να θεωρούμε επίκαιρο το μήνυμα των αγώνων του Μάρτη του 1857 όταν εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας διαδήλωναν στους δρόμους της Νέας Υόρκης, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας  και ίσα μεροκάματα με τους άνδρες.
Καλούμε όλες τις εργαζόμενες γυναίκες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν  ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους λαϊκούς αγώνες, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα κινήματα αλληλεγγύης, τις γυναικείες οργανώσεις και ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε μία κοινή αγωνιστική δράση με τα εργατικά και φεμινιστικά κινήματα άλλων χωρών.

Η 8 του Μάρτη  Είναι άλλη μια αρχή.

Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε μέχρι να αλλάξουμε τον κόσμο!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: