Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στην εκδήλωση στο Κιλελέρ

Με σύνθημα «τιμάμε την εξέγερση και θυσία των κολίγων – Συνεχίζουμε την πάλη για την επιβίωσή μας» η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων καλεί τους αγρότες στο συλλαλητήριο στο Κιλελέρ την Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 12:00 μεσημέρι.
Αναλυτικά η ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρει τα εξής:
Συνάδελφοι αγρότες-κτηνοτρόφοι
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σας καλεί να συμμετάσχετε μαζικά στο μαχητικό αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 11 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο χώρο της θυσίας των κολίγων στο Κιλελέρ....

Είναι η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και των μπλόκων.   Η αφετηρία νέων αγώνων στην πάλη για την επιβίωση μας κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και την ΚΑΠ της Ε.Ε που μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση, στον αφανισμό και το ξεκλήρισμα. 
Το μήνυμα της εξέγερσης των κολίγων πρίν 108 χρόνια,  παραμένει και σήμερα επίκαιρο. Το Κιλελέρ αποτελεί φάρο και οδηγό της δράσης μας. Η ηρωική εξέγερση των αγροτών του θεσσαλικού κάμπου ενάντια στους καταπιεστές και εκμεταλλευτές τους, αποτελεί εξέγερση σταθμό στην ιστορία του αγροτικού κινήματος. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απεργίες, συγκρούσεις τότε με την κρατική καταστολή, αστυνομία και στρατό, οι οποίοι έδρασαν για την υπεράσπιση των συμφερόντων των τσιφλικάδων, είχαν  νεκρούς αγρότες αλλά και εργάτες που ενεργά συμμετείχαν . 
Τότε, οι κολίγοι αντιμέτωποι με  τους τσιφλικάδες και το κράτος τους, με την πάλη που ήταν υπόθεση χρόνων κι όχι ενός μόνο αγώνα και τη θυσία τους, κατάφεραν μετά από χρόνια, να πάρουν τα χωράφια τους. Αυτός, όπως και κάθε λαϊκός αγώνας δεν πήγε χαμένος. Προστέθηκε στη λαϊκή αγωνιστική παρακαταθήκη, αναγκαία στις σημερινές συνθήκες. 
Σήμερα αντιμετωπίζουμε τους σύγχρονους «τσιφλικάδες», τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που,  ορμούν ν' αρπάξουν το βιος μας και να μας μετατρέψουν ξανά σε κολίγους. Σήμερα αυτή η πολιτική οδηγεί σε πιο γρήγορη συγκέντρωση της γης και παραγωγής σε λίγα χέρια επιχειρηματιών - μεγαλοαγροτών και στην δημιουργία των σύγχρονων τσιφλικιών, μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων και τους μικρομεσαίους αγρότες να χάνουν την γη τους. 
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!
Οι αγώνες που έδωσε το οργανωμένο αγροτικό κίνημα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και φέτος δείχνουν ότι με οργάνωση, μαζική συμμετοχή, αγωνιστικό πλαίσιο και την κοινή δράση, αλληλεγγύη και συμμαχία με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους μπορούμε να ανακόψουμε την επίθεση που δεχόμαστε και να έχουμε κάποιες κατακτήσεις. 
Παλεύουμε ενάντια στην μοιρολατρία, στη λογική ότι δεν γίνεται τίποτα. Οι αγώνες, ο σωστός προσανατολισμός, η οργάνωση μπορούν να έχουν και έχουν αποτελέσματα όπως έδειξε η πρόσφατη εμπειρία. Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν γίνεται. 
Με τους αγώνες μας, τα πολυήμερα μπλόκα, καταφέραμε να αποσπάσουμε αφορολόγητο, σταδιακή εφαρμογή του ΕΦΚΑ, δεσμεύσεις για ακατάσχετο 15000€ στους τραπεζικούς λογαριασμούς, πάγωμα των αυξήσεων σε ΕΝΦΙΑ και το «πράσινο τέλος» στο νερό άρδευσης και ύδρευσης, κατάργηση του φόρου στο κρασί. Αποτρέψαμε μέχρι σήμερα τα χειρότερα που έχουν στο συρτάρι, αλλά κάτω από την πίεση των αγώνων μας δεν τολμούν. Δεν τα κερδίζαμε όλα, άλλα δεν θα κερδίζαμε ούτε αυτά αν μέναμε στο σπίτι,  όπως μας καλούν διάφοροι να κάνουμε. 

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ - ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ Η ΕΛΠΙΔΑ 

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποτελεί μεγάλη κατάκτηση του αγροτικού κινήματος, συγκροτήθηκε μέσα στην φωτιά των αγώνων, παλεύει για την πραγματική ενότητα αγροτών και κτηνοτρόφων στην βάση όχι μόνο των κοινών προβλημάτων αλλά και στην συμφωνία με το πλαίσιο πάλης που ξεκαθαρίζει ποιοι είναι οι αντίπαλοί μας, ποιους έχουμε απέναντι και αντιπαλεύουμε. Κυβερνήσεις, ΚΑΠ της ΕΕ, βιομηχάνους που αγοράζουν κοψοχρονιά την σοδειά μας και πουλάνε πανάκριβα μέσα και εφόδια, τραπεζίτες, μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες που θέλουν να πάρουν την γη μας για ένα κομμάτι ψωμί.
Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα όπως εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Ενωτικές Ομοσπονδίες, την Πανελλαδική των Μπλόκων, είναι αυτό  που τους τρομάζει γιατί η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όσοι θέλουν να γίνουν κυβέρνηση, ξέρουν ότι θα ακολουθήσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική υπέρ των κερδών για τους λίγους, των μνημονίων που όλοι μαζί έχουν ψηφίσει και δεν θέλουν απέναντι τους να υπάρχει αυτό το οργανωμένο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η επίθεση που γίνεται σχεδιασμένα σε όλη την χώρα τα τελευταία χρόνια απέναντι στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα δείχνει ποιος είναι ο  πραγματικός τους αντίπαλος. Για αυτό έχουν ξαμολήσει διάφορες «επιτροπές» που εμφανίζονται ΜΟΝΟ στην περίοδο των μπλόκων, προβάλουν αιτήματα που συμφέρουν τους μεγαλοαγρότες και όσους θέλουν να γίνουν μεγαλοαγρότες, υπονομεύουν τους αγώνες ή σπέρνουν την απογοήτευση και την ηττοπάθεια. 
Σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας στην βρώμικη επίθεση και να έρθετε μαζί μας να οργανώσουμε καλύτερα τον αγώνα μας. 
Με δυνατούς, ζωντανούς, δραστήριους Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες σε κάθε περιοχή που θα ενημερώνουν, οργανώνουν και κινητοποιούν διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα μας.
Με την συγκρότηση νέων Αγροτικών Συλλόγων σε όλη την χώρα
Με ενότητα  στο πλαίσιο πάλης  που εκφράζει τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας αγροτών και κτηνοτρόφων. 
Ενάντια στην μοιρολατρία και την απογοήτευση «ότι δεν γίνεται τίποτα», τα ψέματα ότι με τους αγώνες δεν κερδίζουμε. 
Για κοινή δράση και συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους γιατί έχουμε κοινά συμφέροντα και αντίπαλο, μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στους αγώνες μας. 
Για τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα εξασφαλίζουν την ανάπτυξη των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας προς όφελος μας με παραγωγή ποιοτικών και φθηνών προϊόντων για την λαϊκή κατανάλωση, πρώτων υλών για την βιομηχανία. 

Αγρότες και κτηνοτρόφοι στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης από το Κιλελέρ την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι. 
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ! 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: