Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Στη χώρα αυτη η αλήθεια για κάποιους δεν είναι ...μία

  Στην Ελλάδα της κρίσης δεν θα ήταν και τόσο δύσκολο να καθοδηγήσεις τη λαϊκή μάζα, χειραγωγώντας την μέσα από τα γνωστά πλέον για το ρόλο τους Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και μη. Να θυμίσω την προσπάθεια προηγούμενων κυβερνήσεων στα πρώτα χρόνια της κρίσης, να παρουσιάσουν ως θετικά τα αποτελέσματα της πολιτικής τους, έχοντας στηρίγματα και Ευρωπαίους αξιωματούχους που επέβαλαν στη χώρα, μέσα από αποφάσεις των θεσμών που εκπροσωπούσαν,  μια σκληρή λιτότητα. Αυτή την εικονική πραγματικότητα η αντιπολίτευση τότε την απέρριπτε και μάλιστα προσπάθησε να την ξεγυμνώσει με σκληρό αγώνα στο πεζοδρόμιο και στις πλατείες.
Τα τελευταία χρόνια οι ρόλοι αντιστράφησαν και η σημερινή αντιπολίτευση μιλά ....
για κατρακύλα της χώρας και για επικίνδυνες κυβερνητικές πολιτικές. Αντίθετα η κυβέρνηση προβάλλει  μια αναστροφή της οικονομίας και βελτιώσεις σε οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες, παραπέμποντας στις αξιολογήσεις των θεσμών - επιτηρητών της χώρας.
Σίγουρα στην πολιτική δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο. Οπως σίγουρα δεν υπάρχουν μόνο θετικές η μόνο αρνητικές αποφάσεις, όσο και αν προσπαθούν τα επιτελεία των κομμάτων αλλά και της κυβέρνησης να μας πείσουν γι αυτό.
Ελπίζω οι πολίτες μετα από τόσο χρόνια επιβολής σκληρών πολιτικών αποφάσεων, που επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή τους, να έχουν γνώση και κρίση ορθή και δίκαιη και να αποδίδουν αυτό που πρέπει, εκεί που πρέπει.
Όσο και αν επιχειρούν να μας χειραγωγήσουν είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά, οφείλουμε όλοι μας να παραδεχτούμε τη μια και μόνη αλήθεια.
 Αυτή που βιώνει ο καθένας στην καθημερινότητα του και πλέον μπορεί να την αξιολογήσει μακριά από ιδεολογικές επιρροές, πιέσεις και επικοινωνιακά κόλπα.
Γιατί για τον καθένα από εμάς η αλήθεια είναι μία και αυτή οφείλουμε να αποδεχτούμε και να αξιολογήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: