Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας

  Χωρίς προσλήψεις αλλά με ...μετατροπή των όποιων γιατρών έχουν απομείνει στα Κέντρα Υγείας σε οικογενειακούς και με "αξιοποίηση" 13 οπλιτών γιατρών που κάνουν την θητεία τους, "χτίζουν" την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας !
     Είναι γνωστό ότι οι γιατροί των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας δίνουμε καθημερινή μάχη για να καλύψουμε τις υγειονομικές ανάγκες του λαού, σε μια περίοδο που με πρόσχημα την οικονομική κρίση, τα λαϊκά στρώματα υφίστανται γενικευμένη επίθεση, η οποία θέτει σε καθημερινή δοκιμασία τις βιολογικές αντοχές των ανθρώπων στον αγώνα τους για επιβίωση.
     Οι υγειονομικοί ....
του ΕΣΥ είμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με τις μεγάλες ανεπάρκειες, τις ελλείψεις από τις συνεχείς περικοπές των κονδυλίων και την οικονομική ασφυξία των δημοσίων δομών υγείας, την υποστελέχωση, τις ελλείψεις ειδικοτήτων, τις ελλείψεις υλικών, φαρμάκων και εξοπλισμού.
     Μέσα σε αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες, η από τις 16 Μαρτίου 2018 εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας (Γ1α/Γ.Π.οικ.22823) η οποία μετατρέπει σε οικογενειακούς ιατρούς τους γιατρούς των ερημωμένων Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, όπως και η κάλυψη των κενών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με ...13 ιατρούς οπλίτες (!) που υπηρετούν την θητεία τους, αποτελούν εμπαιγμό για το λαό και πρόκληση για τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα της Υγείας.
Απαιτούμε:
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με βάση τις ανάγκες. Να μην απολυθεί κανείς επικουρικός συνάδελφος μας.
Να πάψουν οι αποσπάσεις και μετακινήσεις συναδέλφων σε άλλες υγειονομικές μονάδες για κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών. Δεν είμαστε περιφερόμενος θίασος.
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: