Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

Το Δίκτυο Φυσικού Αερίου έρχεται στα Γιαννιτσά και με υπουργική απόφαση

Μια καλή είδηση διαβάσαμε σήμερα στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) που αφορά την Πέλλα και ειδικά τα Γιαννιτσά. Ο λόγος για την κατασκευή δικτύου Φυσικού Αερίου που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα νοικοκυριά.
Συγκεκριμένα τα δίκτυα αυτά αφορούν 18 πόλεις σε Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Κεντρική Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα, όπως επίσης και την τροφοδοσία απομακρυσμένων περιοχών με φυσικό αέριο, καθώς οι επενδύσεις για τα νέα δίκτυα, συνολικού ύψους 160 εκατ. ευρώ εντάσσονται για συγχρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ.
Όπως αναφέρει ....
η σχετική είδηση ... Οι επενδύσεις για τα αστικά δίκτυα υλοποιούνται από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας, θυγατρική της ΔΕΠΑ η οποία διαχειρίζεται και αναπτύσσει τα δίκτυα σε όλη την Ελλάδα, εκτός Αττικής, Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης. Τις αποφάσεις για ένταξη των επενδύσεων στο ΠΔΕ υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.
-Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα δίκτυα θα κατασκευαστούν στους Δήμους Βέροιας και Αλεξάνδρειας (νομός Ημαθίας), Κατερίνης (νομός Πιερίας), Σερρών (νομός Σερρών), Γιαννιτσών (νομός Πέλλας) και Κιλκίς (νομός Κιλκίς). Το συνολικό μήκος είναι 327 χιλιόμετρα και το ύψος της επένδυσης 44,1 εκατ. ευρώ με ποσοστό χρηματοδότησης 48,5 %.
Βέβαια σημαντικός παράγοντας για την ένταξη των πόλεων αυτών ήταν το γεγονός ότι από τις συγκεκριμένες Περιφέρειες, διέρχεται ο κεντρικός αγωγός φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η τροφοδοσία περιοχών που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: