Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Η θέση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για τη συμφωνία για το ονομα της FYROM

  Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ως η θεσμική συλλογική έκφραση της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Μακεδονίας,  με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 15-01-2018, κάλεσε την Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και όλα τα Ελληνικά Πολιτικά Κόμματα (βλέπετε επισυναπτόμενο σχετικό έγγραφό μας) (α) να καταστήσουν ανέφικτη την είσοδο της FYROM σε διεθνείς οργανισμούς με την πλαστή εθνωνυμία «Μακεδονία».

 (β) να αποτρέψουν την προβολή διεκδικήσεων του κράτους ....
αυτού σε βάρος των όμορων κρατών (Ελλάδος και Βουλγαρίας) στο πλαίσιο που επιβάλλουν οι διεθνείς κανόνες στις σχέσεις καλή γειτονίας.

 (γ) να αποθαρρύνουν την επιστράτευση της εκπαίδευσης στην καλλιέργεια αλυτρωτικής προπαγάνδας.

 (δ) να ενθαρρύνουν τη συμμόρφωση της πολιτικής ηγεσίας της FYROM με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

(ε) να υποδείξουν την ανάγκη για την επιλογή της τελικής εθνικής ονομασίας της FYROM, που να είναι συμβατή με τη δική της ιστορία και τον πολιτισμό των δικών της υπηκόων.

(στ) να ενημερώσουν και τις κυβερνήσεις των χωρών που έσπευσαν να αναγνωρίσουν τη FYROM με το όνομα «Μακεδονία» για τις μελλοντικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η τακτική τους αυτή στη σταθερότητα των Βαλκανίων.

Έχοντας ως πυξίδα αυτή την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας, με έκπληξη και ανησυχία πληροφορούμαστε στοιχεία της συμφωνίας, που, όπως αναγγέλλεται, έχει συναφθεί μεταξύ των Πρωθυπουργών Ελλάδας και FYROM.

Συμφωνία που, υπό τον μανδύα ενός «γεωγραφικού προσδιορισμού», αποδέχεται και παγιώνει την εθνωνυμία «Μακεδονία» για το κράτος των Σκοπίων, και αναγνωρίζει ως «μακεδονική» τόσο την «ιθαγένειά» του όσο και την εκεί ομιλούμενη γλώσσα.

Συμφωνία που, όμως, παραβλέπει επιδεικτικά την επανειλημμένως και με πανηγυρικό τρόπο διατρανωθείσα βούληση του ελληνικού λαού για αποκλεισμό κάθε χρήσης του όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων του για κάθε τι που θα αναφέρεται στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων.

Συμφωνία που πρέπει συλλήβδην να απορριφθεί και τάχιστα να αποδοκιμαστεί από το σύνολο της Πολιτικής Ηγεσίας της Χώρας μας, όπως ήδη απορρίπτεται και αποδοκιμάζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν αποδέχονται καμία υποχώρηση και κανένα τέτοιου είδους «συμβιβασμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: