Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε την ιστορία για να δείξει .... τα αποτελέσματα της συμφωνίας των Πρεσπών

 Όσο κι αν προσπαθώ να διατηρήσω καθαρή τη σκέψη μου, και να διερευνήσω σε βάθος τα αρνητικά η τα θετικά της συμφωνίας των Πρεσπών, αυτό είναι σχεδόν αδύνατο αφού καθημερινά οι "φίλοι και γείτονες" φροντίζουν να οδηγούν τη σκέψη μου στην απογοήτευση.
Και δεν στέκομαι στις αντιδράσεις του κόσμου στην πλατεία των Σκοπίων με τις σημαίες του Ηλίου της Βεργίνας, αλλά στις επίσημε δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζοραν Ζάεφ, ο οποίος χωρίς ίχνος σκεπτικισμού μίλησε πριν δύο ημέρες σε μεγάλο ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό πρακτορείο για Μακεδονική εθνότητα και Μακεδονική γλώσσα που ....
κέρδισε η χώρα του και οι πολίτες της με την υπογραφή της συμφωνίας. Και πριν συνέλθουμε από την προκλητική αυτή δήλωση, ήρθε σήμερα μια ακόμη, για να επιβεβαιώσει τους φόβους μου ότι τα αρνητικά της συμφωνίας δεν χρειάζεται χρόνος για να διαφανούν. Είναι ήδη ορατά. Και τι πιο ορατό από τη σημερινή δήλωση του Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια της κοινης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον Γ.Γ.  του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκ.
Είπε λοιπόν ο πρωθυπουργός των Σκοπίων. "Είναι μια ιστορική ημέρα για τη χώρα μου και τους πολίτες της"... "Το ΝΑΤΟ προσκάλεσε τη Δημοκρατία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ".
Θ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: