Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018

Τιμητική εκδήλωση στην Έδεσσα για τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Σταλίδη

 Ο Φ.Σ. Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση για τον φιλόλογο συγγραφέα Κωνσταντίνο Σταλίδη, για την συνολική του λογοτεχνική και συγγραφική  δραστηριότητα αλλά και για την συνεχή προσφορά του στον σύλλογο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7 μμ.  στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Διοικητηρίου στην Έδεσσα.
  Ο Κωνσταντίνος Σταλίδης διορίστηκε ως φιλόλογος καθηγητής στην Έδεσσα την σχολική χρονιά 1967-1968 . Βρέθηκε πολύ κοντά στον σύλλογο με πολλές δραστηριότητες αρχικά σαν μέλος του Δ.Σ με πρόεδρο τον Δημήτρη Αντωνιάδη, στην συνέχεια με την ιδιότητα του .... 
αντιπροέδρου και ως πρόεδρος το χρονικό διάστημα 1972-1974  . Διαπιστώνει πολύ γρήγορα ότι ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» ήταν μια ξεχωριστή περίπτωση με πολλαπλές πολιτιστικές δραστηριότητες . Υποστηρίζει την έκδοση του περιοδικού «ΕΔΕΣΣΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ»  το οποίο αποτελεί σταθμό για την εποχή του ως περιοδικό λόγου και τέχνης . Η δημιουργία του πρώτου λαογραφικού μουσείου στην οικία δασκάλου Κίτσου, η έκδοση πλήθος βιβλίων με αναφορά στην Έδεσσα και τα πνευματικά θέματα του τόπου ,  δίνουν στον σύλλογο δημοσιότητα και πανελλήνια αναγνώριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: